Hlavní obsah

Chanty-Mansijsk - Čeljabinsk 0:4Francouz oslavil nominaci do Koreje druhou nulou v KHL za sebou

Aktualizováno

Český brankář Pavel Francouz oslavil svou pondělní nominaci na olympijské hry v Pchjongčchangu druhou vychytanou nulou v Kontinentální hokejové lize za sebou. Reprezentační brankář se v úvodním utkání po pauze pro Utkání hvězd podílel 35 zákroky na vítězství Čeljabinsku 4:0 v Chanty-Mansijsku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pavel Francouz v brance českého národního týmu.

Článek

Francouz svůj tým výrazně podržel, neboť jeho spoluhráči vyslali na branku soupeře o deset střel méně. Sedmadvacetiletý plzeňský rodák zaznamenal pátou nulu v sezóně a druhou za sebou - ve čtvrtek neinkasoval na ledě Slovanu Bratislava.

V příštím utkání se Čeljabinsk představí na ledě Omsku, kde může dojít k souboji dvou českých gólmanů pro ZOH Francouze a Dominika Furcha. Avangard dnes doma podlehl 3:4 v prodloužení Magnitogorsku, v jehož dresu si připsal jednu asistenci další budoucí olympionik Jan Kovář. Omsk prohrál potřetí v řadě, Furch v druhém utkání za sebou dostal čtyři góly.

V Jekatěrinburgu se dnes zase proti sobě postavili účastníci předchozích ZOH v Soči Jakub Kovář a Alexander Salák, jenž poprvé od 23. prosince chytal od začátku utkání za Novosibirsk. Salák pomohl týmu, který ve Východní konferenci drží poslední osmé místo pro play off, k vítězství 4:1. Kovář inkasoval třikrát, poslední gól dal Jonas Enlund při power play do prázdné branky.

Do statistik se dnes zapsali také další hráči, které v pondělí trenér Josef Jandač nominoval do Pchjongčchangu. Útočník Tomáš Zohorna vstřelil vítězný gól Chabarovsku při výhře 2:0 na ledě Dinama Minsk. Lukáš Radil se jako jediný ze Spartaku Moskva prosadil na hřišti suverénního lídra soutěže Petrohradu, který doma hladce vyhrál 4:1. Radil skóroval popatnácté v sezóně a je nejlepším českým střelcem v lize.

Z výhry se neradoval ani obránce Jakub Nakládal, jenž přihrál Brandonu Kozunovi na jediný gól Jaroslavle při domácí porážce 1:3 s Vladivostokem.

Kontinentální hokejová liga:
Omsk - Magnitogorsk 3:4 v prodl. (za hosty Kovář 0+1)
Chanty-Mansijsk - Čeljabinsk 0:4 (čisté konto Francouz)
Jekatěrinburg - Novosibirsk 1:4,
Lada Togliatti - Barys Astana 4:3 v prodl
Čerepovec - Nižnij Novgorod 3:4 po sam. nájezdech (za domácí Stránský 0+1)
Jaroslavl - Vladivostok 1:3 (za domácí Nakládal 0+1)
Dinamo Minsk - Chabarovsk 0:2 (T. Zohorna 1+0)
Dynamo Moskva - Kunlun Red Star 5:2
Petrohrad - Spartak Moskva 4:1 (za hosty Radil 1+0).

Reklama