Hlavní obsah

Omsk - Čeljabinsk 1:2Brankářská jednička hokejistů na OH? Bitvu nanečisto vyhrál nad Furchem Francouz

Praha
Aktualizováno

Na blížících se olympijských hrách spolu budou soupeřit o post brankářské jedničky české hokejové reprezentace, nyní si to dva dobří kamarádi Dominik Furch s Pavlem Francouzem mezi sebou rozdali nanečisto. Úspěšnější byl nakonec druhý jmenovaný, jehož Čeljabinsk v Kontinentální hokejové lize otočil utkání v Omsku a zvítězil 2:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pavel Francouz v brance české hokejové reprezentace.

Článek

Sedmadvacetiletý Francouz má před hrami v jihokorejském Pchjongčchangu výbornou formu, v předcházejících dvou duelech vychytal na ledě bratislavského Slovanu i Chanty-Mansijsku čisté konto.

V Omsku sice o naději na třetí nulu v řadě přišel už v deváté minutě, kdy jej překonal Švéd Petersson, od tohoto momentu však už byl extraligový šampión s Litvínovem z roku 2015 bezchybný a připsal si čtyřicet úspěšných zákroků.

Traktor ještě v první třetině skóre vyrovnal, obrat pak ve třetí třetině dokonal někdejší švédský útočník pražského Lva Richard Gynge. Avangardu tak sedmadvacet úspěšných zásahů Furcha nestačilo, aktuálně druhý tým Východní konference KHL zaznamenal už čtvrtou porážku v řadě.

Obránce Jakub Nakládal pomohl jednou brankou Jaroslavli k vítězství 6:5 v prodloužení na ledě Čerepovce. Český reprezentant zaznamenal osmý gól v sezóně v úvodu druhé třetiny, kdy odstartoval obrat z 0:2 na 4:2.

Jaroslavl poté vedla ještě 5:4, ale zápas do prodloužení poslal v 54. minutě při přesilové hře Alexander Jevsejenkov. O vítězství hostů rozhodl po 41 sekundách nastavení Brandon Kozun a Lokomotiv si připsal první vítězství po dvou porážkách.

Venku uspěl i Novosibirsk, kterému k vítězství 1:0 v Togliatti přispěl český brankář Alexander Salák a díky 22 úspěšným zásahům si připsal první čisté konto v sezoně. Premiéru má za sebou také útočník Nikolaj Prochorkin, který dal poprvé v kariéře v jednom utkání čtyři góly a zařídil Petrohradu výhru 7:2 nad Vladivostokem.

Kontinentální hokejová liga:
Omsk - Čeljabinsk 1:2
Chanty-Mansijsk - Magnitogorsk 0:3
Jekatěrinburg - Barys Astana 2:4
Lada Togliatti - Novosibirsk 0:1
Čerepovec - Jaroslavl 5:6 v prodl. (za hosty Nakládal 1+0)
Dinamo Minsk - Kunlun Red Star 1:3
Dynamo Moskva - Spartak Moskva 4:5
Petrohrad - Vladivostok 7:2
Dinamo Riga - Chabarovsk 3:4

Reklama

Související témata: