Hlavní obsah

Chabarovsk - Vladivostok 5:3Kovář pomohl Magnitogorsku zajistit si play off KHL

Moskva
Aktualizováno

Útočník Jan Kovář pomohl jednou asistencí k výhře Magnitogorsku 4:0 nad Chanty Mansijskem, po níž si Metallurg zajistil účast v play off KHL. Dvojnásobní šampioni a finalisté minulého ročníku zpečetili postup do vyřazovacích bojů až v předposledním zápase základní části. Výhrou 3:1 nad Soči si play off zajistila i Ufa, až čtvrteční poslední zápasy rozhodnou o zbylých čtyřech účastnících.

Článek

V Západní konferenci se na poslední postupové místo posunul Čerepovec, který zvítězil na ledě silného CSKA Moskva 4:1. Hosté jako první inkasovali, ale na začátku druhé třetiny český útočník Martin Stránský gólem v přesilovce nastartoval obrat. Severstal se bodově dotáhl na Spartak a má jen dvoubodový náskok na Dynamo Moskva. V posledním utkání se představí na ledě dalšího favorita, vítěze základní části Petrohradu, zatímco moskevské rivaly čeká klíčový vzájemný duel.

Ve Východní konferenci patří poslední postupové místo rovněž s dvoubodovým náskokem Chabarovsku, který si pomohl výhrou 5:3 nad Vladivostokem. Obránce Jan Kolář přihrál na vítězný gól, asistenci si připsal i další český olympionik Tomáš Zohorna.

Pod čáru postupu se dostal Omsk, který doma prohrál 1:2 po samostatných nájezdech s přímým konkurentem Novosibirskem. Sibir má teď na sedmém místě stejně bodů jako Chabarovsk.

Kontinentální hokejová liga:
Chabarovsk - Vladivostok 5:3 (za domácí T. Zohorna a Kolář 0+1)
Omsk - Novosibirsk 1:2 po sam. nájezdech
Jekatěrinburg - Čeljabinsk 1:3
Magnitogorsk - Chanty-Mansijsk 4:0 (Jan Kovář 0+1)
Ufa - HK Soči 3:1
Kazaň - Nižnij Novgorod 5:2 (Sekáč 0+1 - Kundrátek 0+1)
Nižněkamsk - Lada Togliatti 0:4
CSKA Moskva - Čerepovec 1:4 (za hosty Stránský 1+0)
Dinamo Minsk - Dinamo Riga 5:3
Jokerit Helsinky - Petrohrad 5:3
Spartak Moskva - Jaroslavl 0:2
Podolsk - Slovan Bratislava 5:3 (za domácí Horák 1+1, Mozík 1+0)

Reklama