Hlavní obsah

Ufa - Omsk 2:1Kovář zpečetil výhru, Čeljabinsk bez Francouze postoupil

Moskva
Aktualizováno

Útočník Jan Kovář svým druhým gólem v play off Kontinentální hokejové ligy zpečetil vítězství Magnitogorsku na ledě Jekatěrinburgu na 4:1. Na rozdíl od třetího osmifinálového zápasu tentokrát nepřekonal svého bratra Jakuba, neboť dvanáct sekund před sirénou při power play domácích poslal puk do prázdné branky. Metallurg se ujal vedení 3:2 na zápasy a v pondělí se pokusí doma vybojovat postup.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační foto: Jan Kovář na tréninku české hokejové reprezentace.

Článek

Po pěti letech se do čtvrtfinále probojoval Čeljabinsk, který porazil Nižněkamsk 4:3 a zvítězil v sérii 4:1. Traktor uspěl i bez českého gólmana Pavla Francouze, který nedochytal minulé utkání kvůli zranění, jež utrpěl při střetu s útočníkem Andrejem Nestrašilem.

Francouzův konkurent Vasilij Děmčenko dnes kryl 41 střel. Domácí vedli v utkání 4:1 i díky dvěma trefám a jedné asistenci Ivana Višněvského, Nižněkamsk závěr dvěma brankami zdramatizoval, ale vyrovnat se mu nepovedlo.

Omsk s Dominikem Furchem v brance prohrál 1:2 na ledě Ufy, která vede 3:2 na zápasy. Českého gólmana překonal dvakrát Joonas Kemppainen, první branku dal v přesilovce pět na tři.

Osmifinále play off KHL: Východní konference - 5. zápasy
Ufa - Omsk 2:1
stav série 3:2
Čeljabinsk - Nižněkamsk 4:3
konečný stav série 4:1
Jekatěrinburg - Magnitogorsk 1:4 (za hosty Jan Kovář 1+0)
stav série 2:3
Kazaň - Chabarovsk 2:1 (Sekáč 0+1 - Kolář 0+1)
konečný stav série 4:1.

Reklama