Hlavní obsah

Pro hráče Ufy byl zápas s Budějovicemi lehčí, než čekali

UFA

Před prvním zápasem v hokejové Lize mistrů panovala v ruské Ufě mírná nervozita. Místní tým Salavat Julajev čekal souboj s Českými Budějovicemi, o kterých v Ufě věděli, že v předchozí sezóně vyhrály základní část české extraligy, a měli tak k soupeři dostatený respekt. Po zápase však bylo všechno jinak, domácí borci totiž Jihočechy vypráskali po výsledku 7:1.

Foto: www.khl.ru

Střídačka Českých Budějovic v zápase s Ufou

Článek

"České Budějovice nehrály tak, jak jsme očekávali. Neřekl bych, že hrály přímo ustrašeně, ale nestíhali naše rychlé tempo. U nás v lize není moc zápasů, ve kterých by se soupeř tak brzy odevzdal," vykládal po zápase kapitán Ufy Vladimir Antipov. "Ukázalo se, že většina mužstev v KHL je silnější, než týmy z české ligy. Na mezinárodní úrovni je to jiné, tam česká reprezentace poskládá tým z hráčů v Evropě," přihřál si polívčičku i další forvard Ufy Alexej Těreščenko.

O tom, že je ruský hokej na vyšší úrovni, než český, byl přesvědčen i Alexej Medveděv. "Budějovice se snažily hrát dobře v obraně a vyrážet do protiútoků, což jim ale nevycházelo. My hráli doma a podporovalo nás několik tisíc příznivců. Venku to bude asi složitější, spousta českých fanoušků dokáže vytvořit bouřlivou atmosféru," myslel už na odvetu na jihu Čech.

Mikeska se Budějovic zastával

Krajanů se snažil zastávat Michal Mikeska, jenž ve středu nehrál kvůli zraněné ruce. "Neřekl bych, že České Budějovice hrály tak špatně. Ale nám se prostě zápas hodně vydařil," řekl útočník Ufy, jenž odmítal prozradit, jaký výsledek tipoval. "Ať řeknu cokoliv, tak by se to dotklo jednoho z mužstev a obrátilo se to proti mně. Ale předpokládal jsem, že tak pět gólů bysme mohli dát," dodal bývalý hráč Pardubic.

Dvě branky vstřelil Alexandr Perežogin, ačkoliv jich mohl přidat i více. Čtyřikrát jel totiž úplně sám na brankáře Romana Turka. "Turek má lapačku v pravé ruce a já na něj dvakrát jel z levé strany, což byla pro něj výhoda. Jen při pokusech zprava jsem ho překonal," libovala si jedna z hvězd Ufy.

Úřadující ruský šampion vstoupil do Ligy mistrů famózně a i když má nejvyšší cíle, před dalšími zápasy zůstává opatrný. "Bylo pro nás velmi důležité první zápas v Lize mistrů vyhrát, ale všechny zápasy turnaje budou náročné a není tu slabých soupeřů," upozorňoval trenér Sergej Michaljev. "Pokaždé to nebude tak jednoduché, jako s Budějovicemi. Například v Bratislavě se Slovanem to nebude lehké," dodal Antipov.

Reklama