Hlavní obsah

V hokejové Lize mistrů se poprvé představí i Magnitogorsk

PRAHA

Vítěz lednového turnaje evropských šampionů Super Six Metallurg Magnitogorsk vstoupí ve středu v druhém hracím dnu do hokejové Ligy mistrů. Ruský tým se čtyřmi českými hráči v sestavě nastoupí na ledě finského mistra Kärpätu Oulu. Metallurg má za sebou vedle duelů KHL v sezóně už jeden významný mezinárodní zápas. V premiérovém Victoria Cupu, který bude hrát příště vítěz Ligy mistrů, podlehl před třemi týdny v Bernu navzdory tříbrankovému náskoku New Yorku Rangers 3:4.

Foto: www.khl.ru

Čeští hokejisté Magnitogorsku Jan Marek (vlevo) a Tomáš Rolinek

Článek

Svou formu může v Oulu ukázat i český centr Jan Marek, který má obrovský podíl na tom, že Magnitogorsk po krizi v období před soubojem s Rangers vyšplhal v KHL na špici soutěže. Metallurg vyhrál pětkrát za sebou a Marek si při tom připsal jedenáct bodů za osm tref a tři přihrávky. Vypracoval si čtyřbodový náskok v čele soutěže produktivity před Jaromírem Jágrem, když zaznamenal 29 bodů v 19 zápasech a vládne i tabulce střelců s 18 trefami.

Začalo se dařit i útočníkům Jaroslavu Kudrnovi, Tomáši Rolinkovi a také obránci Karlu Pilařovi, který se vrátil do sestavy poté, co se už mluvilo o předčasném konci jeho angažmá. Zatímco Magnitogorsk čeká ve skupině A první vystoupení, Oulu se bude snažit napravit dva týdny starou porážku 2:3 ze hřiště Eisbären Berlín. V lize ale Kärpät, jemuž pomohli k titulu i současní sparťané Michal Broš a Ondřej Kratěna, prožívá nevydařené období a po pěti porážkách z posledních šesti zápasů se propadl na osmé místo.

Po porážce na ledě Slavie 2:4 se pokusí vrátit do hry o postup také Linköping ve skupině D. Aktuálně druhý tým švédské ligy vedený českým trenérem Slavomírem Lenerem a s ofenzivními oporami Jaroslavem Hlinkou a Janem Hlaváčem k tomu musí uspět proti Curychu. Švýcarský mistr pak za týden hostí Slavii, která má tuto středu v soutěži volno.

Ve hře jsou ve středu vesměs jen týmy, které čekají na první body v soutěži či výhru oceněnou prémií 50 tisíc eur. Vedle Českých Budějovic, které se budou snažit proti Slovanu Bratislava napravit debakl z Ufy 1:7, je ve stejné situaci i Bern. Lídr švýcarské ligy se pokusí ve své hale pro šestnáct tisíc diváků, která hostila i duel o Victoria Cup, odčinit porážku 2:6 z Jönköpingu s HV 71.

Program hokejové Ligy mistrů:
Skupina A:
19:30Kärpät Oulu - Metallurg Magnitogorsk.
Skupina B:
19:30SC Bern - Blues Espoo.
Skupina C:
19:30Mountfield České Budějovice - Slovan Bratislava.
Skupina D:
19:30Linköping - Curych Lions.

Reklama