Hlavní obsah

Slovan chce proti Budějovicím zapomenout na špatné výsledky v lize

PRAHA

Dva celky, kterým se v letošní sezóně domácí soutěže příliš nedaří, se představí ve středečním zápase hokejové Ligy mistrů mezi Českými Budějovicemi a Slovanem Bratislava. Zatímco domácí tým prohrál už sedm zápasů v řadě a v tabulce české extraligy je až předposlední, úřadující slovenský mistr okupuje v domácí soutěži páté místo s dvanáctibodovou ztrátou na vedoucí Košice.

Článek

V zápase na jihu Čech by se proto Slovan rád odrazil k lepším výsledkům i ve slovenské extralize. "Teď nás čeká zápas na evropské scéně, chyby a neúspěchy z posledních zápasů musíme hodit za hlavu," potvrdil pro slovenskou agenturu SITA novou motivaci hráčů Slovanu obránce Michal Sersen.

"Rozhoduje jeden zápas a my stejně jako soupeř uděláme všechno pro to, abychom uspěli. Liga mistrů je jiná soutěž, pro každého to bude nové. Věřím, že naši hráči budou disciplinovaní a znovu potvrdíme, že těžké zápasy hrát umíme," připomněl  trenér Slovanu Bratislava Zdeno Cíger dobrý výkon svých svěřenců v přípravném utkání s Tampou Bay, kdy prohráli s týmem NHL až po samostatných nájezdech.

Hokejová Liga mistrů na Sport.cz:
Aktuální soupiska HC Slovan Bratislava

Slovan zamířil do České republiky po úterním tréninku a společném obědě. Někdejší soupeře ze společné československé soutěže spojuje i několik současných osobností. Budějovice vede bývalý kouč Slovanu Ernest Bokroš a pod jeho taktovkou hrají bývalí "belasí" René Vydarený a Michal Hudec. V kádru Slovanu zase působí Radoslav Kropáč, který dres Budějovic oblékal v sezóně 2004/05.

Utkání HC Mountfield - Slovan Bratislava začne ve středu 22. října v 19:30 a Sport.cz jej rovněž přinese v podrobné on-line reportáži.

Reklama