Hlavní obsah

Jihočeši touží při Lize mistrů brát doma prémii za vítězství

PRAHA

Získat 50 tisíc eur za výhru při domácí premiéře v Lize mistrů a s ní i najít sebedůvěru rozleptanou sérií nezdarů touží hokejisté budějovického Mountfieldu ve středečním utkání skupiny C s bratislavským Slovanem. Utkání bývalých soupeřů v československé lize začne v 19:30 a přímým přenosem jej vysílá ČT 4 Sport.

Článek

„Extraligové starosti nelze pustit z hlavy, neseme je těžce a nutně už potřebujeme vydařený zápas. Ligu mistrů chápu i jako prezentaci českých klubů na evropské scéně a po prohře 1:7 v Ufě chceme ukázat jinou tvář,“ uvedl kouč Ernest Bokroš, pro nějž má duel zvláštní náboj: před 10 lety získal na střídačce Slovanu titul.

„Každý česko-slovenský hokejový souboj je prestižní. Slovan také zažívá v domácí lize trápení a určitě měl představu o lepší než páté příčce tabulky. Jeho sílu vidím v nesmírně zkušených hráčích, jako jsou Uram, Vaic či Döme, v brance je pak skvělý Hovi,“ tvrdí Bokroš s vědomím, že ve hře je zajímavá finanční odměna i udržení šance na postup.

Porážka by byla dalším citelným zásahem do pošramoceného sebevědomí jihočeského mužstva, kterému chybějí zranění Vydarený i Gulaš. Nastoupit nemohou ani Jareš s Bílkem, kteří přišli nedávno při hráčských výměnách. „Na soupisku pro Ligu mistrů mohou být doplněni až v listopadu,“ říká Bokroš, připouštějící nasazení jen tří útoků.

Reklama

Související témata: