Hlavní obsah

Budějovice budou proti Slovanu točit jen tři útoky

Martin KézrPrávo

Hokejisté českobudějovického Mountfieldu složitě hledají cestu z krize a doufají, že jim pomůže ve středu večer od 19:30 druhé utkání v Lize mistrů, v němž přivítají bratislavský Slovan. Souboj dvou tradičních účastníků nejvyšší soutěže v bývalém Československu se na jihočeském ledě uskuteční po patnácti letech a domácí k němu nastoupí jen se třemi útoky a šesti obránci.

Článek

„Sestavu určím až na odpolední poradě, vše ale nasvědčuje, že budeme hrát na tři kompletní lajny,“ říká trenér Ernest Bokroš, jemuž chybějí marodi Vydarený i Gulaš a nemůže využít služeb Bílka ani Jareše, kteří přišli v rámci hráčských výměn až po uzávěrce soupisky pro Ligu mistrů.

Bokroše především trápí budějovický pád až téměř ke dnu extraligové tabulky. „V hlavách hráčů to soužení z domácí soutěže je, úspěch proti Slovanu by ale pomohl zlepšit psychiku. Snažím se mužstvo uchránit kritiky ze všech stran, to ať raději všichni bombardují mě,“ vykládá budějovický kouč. „Z tréninku mám dobrý pocit, hráči tam nemají ani potíže s koncovkou, ale přijde zápas a najednou je obrovský problém vstřelit gól, puk přeskakuje hokejky a začíná trápení,“ uvažuje Bokroš

Slovan figuruje aktuálně na páté příčce slovenské ligy.

„Naše současné postavení není dobré, zdaleka nejsme v takové pohodě, jak bychom si přáli. Cítíme velký tlak, ale domácí jsou na tom asi podobně,“ říká trenér bratislavského týmu Zdeno Cíger, jehož tým zažije premiéru v Lize mistrů. Úvodní vystoupení Českých Budějovic skončilo drtivou porážkou 1:7 v Ufě.

„Viděl jsem to utkání několikrát, ale každý zápas je jiný,“ přiznal Cíger, jemuž z ideální sestavy chybí jen nemocný útočník Kulha. Na delší dobu naposledy zasáhne do hry kapitán týmu Döme, jenž byl potrestán za faul na košického Chmela zákazem startu na deset extraligových utkání.

Předpokládané sestavy
Mountfield České Budějovice: Turek - Poživil, Mucha, Frolo, Gřegořek, Toman, Sičák - Kůrka, Vak, Veselý - M. Hudec, Huml, Kotrla - Hřebejk, L. Květoň, Duda - Mertl.
Slovan Bratislava: Hovi - Pavlas, Hančák, Bohunický, M. Hruška, Devečka, Sersen, Petré - Uram, Kukumberg, Hujsa - Döme, Vaic, Lažo - Kropáč, Hreus, I. Baček - Gráčik, Liščák, Šiffalovič
Utkání začíná v 19.30 h, řídit je budou němečtí hlavní rozhodčí Schütz a Jablukov, přímý přenos vysílá ČT 4.

Reklama

Související témata: