Hlavní obsah

Lenerův Linköping padl v LM i doma, Curych mu nasázel sedmičku

LINKÖPING

Vedení Linköpingu dalo svým hokejistům před sezónou jasný úkol postoupit alespoň do semifinále nově vzniklé Ligy mistrů. Jenže k tomu má švédský vicemistr v současnosti hodně daleko. Svěřenci českého trenéra Slavomíra Lenera nejprve prohráli v Praze se Slavií a ve středu je čekala ještě větší rána - na domácím ledě podlehli švýcarskému Curychu vysoko 2:7.

Foto: www.championshockeyleague.com

Obránce Curychu Radoslav Suchý (vlevo) bojuje o puk s Johanem Franssonem z Linköpingu.

Článek

Téměř osm tisíc fanoušků v hale Cloetta Center v Linköpingu se nestačilo divit. Po první třetině byl sice stav zápasu s Curychem nerozhodný 2:2, ale pak už padaly góly jen do domácí branky. Dvakrát se trefili Monnet a slovenský útočník Peter Sejna, pak se přidali ještě Bühler a Pittis. Nakonec z toho byl sedmibrankový příděl.

"Každá liga má svoje specifika. Někde se uplatňuje především defenzivní systém, ve Švýcarsku jsme zase zvyklí na rychlé tempo," komentoval produktivitu svých hráčů spokojený kouč Curychu Sean Simpson. "Linköping má dobrý tým a začal zápas lépe. Ale nám se povedlo pár brejků a postupně jsme domácím brankově utíkali. To vítězství je pro nás důležité i v tom, že řada lidí neměla o úrovni hokeje ve Švýcarsku vysoké mínění," přidal svůj názor dvoubrankový hrdina zápasu Sejna.

Hráči švédského týmu odmítali, že by do zápasu vstoupili laxně. "Nepodcenili jsme je, ale čím víc jsme se snažili dostat zpátky do zápasu, tím víc jsme vyráběli další chyby," vysvětloval obránce Pekka Saravo. Trenér Linköpingu Slavomír Lener se na tiskové konferenci po utkání dokonce omluvil za předvedený výkon domácím fanouškům. "Dnes nemohu být spokojen s nikým z mých hráčů," řekl kriticky.

Reklama

Související témata: