Hlavní obsah

Hodně bruslení a fyzických soubojů, to očekávají slávisté v Curychu

PRAHA

Náročný souboj, který může hodně napovědět o šancích postoupit do semifinále Ligy mistrů, odehrají hokejisté pražské Slavie ve středu večer na ledě švýcarského Curychu. Oba týmy mají na kontě po jednom vítězství a už nyní je jasné, že z tříčlenné skupiny postoupí mezi čtyři nejlepší celky Evropy právě jeden z nich. Na horkém ledě v Curychu ale nečeká českého mistra nic jednoduchého.

Článek

"Curych má v kádru hodně naturalizovaných Kanaďanů a i Švýcaři samotní hrají hodně důrazný hokej. Čeká nás hodně bruslení a spousta osobních soubojů. Bude potřeba vyhrávat osobní souboje a vyvarovat se faulů hokejkama," řekl Sport.cz před druhým zápasem Slavie v Lize mistrů (LM) brankář Adam Svoboda.

Pozor na první třetinu

"Ještě když jsme jezdili s Pardubicemi na turnaj do Švýcarska, tak místní týmy hrály vesměs stejně. Mívaly vždycky strašně ostré nástupy. První třetinu po ledě téměř lítaly, pak už to ale takové nebylo... Právě první třetina proto bude klíčem k úspěchu. Chce to odehrát ji v klidu a nenechat soupeře dostat se do laufu," pokračovala jednička týmu, která dostala před zápasem v LM volno.

V neděli chytal proti Karlovým Varům osmnáctiletý náhradník Furch. "Trenéři nám řekli, že to bude stejný model jako před zápasem s Linköpingem. Však je potřeba, aby ´mladej´ taky odchytal nějaké zápasy. Aby se vychytal a Slavia třeba časem stála na jeho výkonech. Mě to nijak nevadí. Možná je lepší být víc v zápasovém tempu, ale jestli nemám chytat dva nebo tři dny, to už je celkem jedno," tvrdil reprezentační gólman.

S Karlovými Vary odehrála Slavia jeden z nejatraktivnějších zápasů letošního ročníku extraligy. Ačkoliv deset minut před koncem prohrávala o dvě branky, dokázala ještě skóre otočit. Jedním z tvůrců obratu byl i mladý útočník Petr Jelínek, jenž v závěru vyrovnával na 5:5. Také on ale už těsně po zápase myslel na Curych. "Mají velké hřiště a v kádru řadu Kanaďanů. Bude to něco jiného než extraliga, ale musíme se na to připravit a hrát jako doma s Linköpingem," připomněl první zápas v LM.

V lize se Curychu zase tolik nedaří

Slavia tehdy porazila švédského vicemistra 4:2, ale Curych si vzápětí vedl ještě lépe. V Linköpingu vyhrál překvapivě vysoko 7:2. "Ale teď zase hráli švýcarskou ligu a dostali sedmičku oni. Každý zápas je jiný a doufejme, že proti nám jim to taky nesedne," upozornil Svoboda na sobotní prohru Curychu 2:7 v Luganu.

V tabulce švýcarské ligy má sice Curych stejně bodů jako vedoucí Bern, ale má na kontě o tři zápasy více. "Trochu mne překvapilo, že jejich výsledky v soutěži nejsou takové, jaké si asi představovali," tvrdí i trenér Slavie Vladimír Růžička. "Na druhou stranu Curych vyhrál švýcarskou ligu, má v kádru hodně Kanaďanů. Viděl jsem je na turnaji v Salcburku a tam předváděli dobrý hokej," rozhodně odmítá úvahy o možném podcenění.

Program hokejistů Slavie v Curychu:
Úterý 28. října:
17:10odlet do Curychu
cca 18:30přílet a ubytování v hotelu Swissotel
Středa 29. října:
10:30trénink na ledě Hallenstadionu
19:30zápas LM s Curych Lions
Čtvrtek 30. října:
9:10odlet do Prahy

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články