Hlavní obsah

Radulov: Budějovice si nezaslouží být v české lize poslední

Alexander Radulov patří k největším hvězdám současného ruského hokeje, a díky nedávnému kontroverznímu odchodu z NHL domů do Ruska i k nejdiskutovanějším. Po zápase v Českých Budějovicích se sice útočník Ufy na žádost o rozhovor tvářil zpočátku nepřístupně, ale nakonec přece jen svolil a exkluzivně odpověděl Sport.cz na pár otázek. Kauza "Nashville" však zůstala tabu.

Foto: www.khl.ru

Hokejový útočník Ufy Alexander Radulov

Článek

Jak byste okomentoval zápas, vypadalo to pro vás jednoduše?

Bylo to kvalitní utkání. Hráli jsme dobře v obraně a dali dva rychlé góly, což zřejmě nakonec rozhodlo. Vytvořili jsme si spoustu příležitostí a mohli dát i více gólů. Soupeř měl také dost šancí, ale oba naši brankáři chytali výborně.

Co si myslíte o týmu Českých Budějovic?

Je to velmi dobré mužstvo. Předvádí kvalitní hru a má ve svém středu několik dobrých hokejistů. Nevím sice, jestli jim někdo z hráčů chyběl, ale proti nám se v obou zápasech prezentovali dobře.

Jaké jste dostali od trenérů informace o českém soupeři v Lize mistrů? 

Věděli jsme, že se jim doma tolik nedaří, ale pokud by hráli jako s námi, tak by na tom byli lépe. Nemyslím si, že by si zasloužili být v české lize tak dole v tabulce.

Vaším dalším soupeřem v Lize mistrů bude nejspíš Magnitogorsk...

(skáče do řeči) No, teprve uvidíme, co se stane! Ale pro nás není důležité, proti komu budeme hrát. Každopádně budeme chtít vyhrát. V semifinále už bude každý soupeř těžký. Bude třeba hrát na doraz a zvítězit.

Ufa má v Lize mistrů asi jen nejvyšší cíle...

Samozřejmě chceme celou soutěž vyhrát. Nic jiného pro nás neexistuje.

Je něco nového ohledně vašeho eventuálního návratu do Nashvillu?

O tom nechci mluvit, opravdu ne.

Reklama

Související témata: