Hlavní obsah

Slavia vydělává díky psychické odolnosti

LINKÖPING

Na stavu klubové kasy i psychické pohodě hráčů se výrazně odráží úspěšné tažení hokejistů Slavie Ligou mistrů. Tři vítězství jim přiblížily postup do semifinále, na klubový účet už i se startovným naskákalo 450 tisíc euro (asi 11,4 miliónu Kč). Růžičkův tým při své premiéře na evropské scéně neprochází zápasy hladce, ale dokáže zvládat i krizové momenty.

Článek

V Curychu jej domácí drtivým závěrem gólově dohnali, v nájezdech ale ukázal pevnější nervy Bednář. Ve středu v Linköpingu slávisty Švédové ve druhé třetině přišpendlili v jejich obranném pásmu, otočili skóre, přesto Pražané dokázali vyválčit vítězství 5:4.

„Máme sílu, což vychází i z toho, že se nám daří v lize,“ mnul si ruce kapitán Josef Beránek. O slávistické pohodě svědčí i to, jak si vedou v početní nevýhodě. Linköping při vlastním oslabení sestřelili dvěma góly včetně vítězného, prosadili se tak i předtím v Curychu nebo při posledním extraligovém duelu s Plzní. „Když to jde, tak vždycky chceme i v oslabení vyrazit dopředu ve dvou,“ vysvětluje útočník Roman Červenka. Ten musí být pro Švédy černou můrou, zaznamenal proti nim tři branky a stejný počet asistencí.

Pražanům vysekl poklonu i kouč Linköpingu Slavomír Lener. „Myslím, že mají nejlepší tým ve skupině,“ tvrdil. Jistotu, že to bude platit i při konečném účtování ve skupině, mohou získat už příští týden. Pokud Linköping vyhraje v základní hrací době v Curychu, Švýcaři už Slavii nepředstihnou a český mistr bude mít jistých dalších 200 tisíc eur (5,1 miliónů Kč). Při každém jiném výsledku se rozhodne až 3. prosince v O2 Areně.

V případě postupu by Slavia hrála s vítězem skupiny B. Ve dvojzápase hraném 10. prosince a 7. ledna bude mít výhodu domácího prostředí ve druhém utkání tým s lepší bilancí ve skupině.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články