Hlavní obsah

Magnitogorsk - Oulu 3:1Magnitogorsk je dalším semifinalistou hokejové Ligy mistrů

MAGNITOGORSK

Hokejisté Metallurgu Magnitogorsk si zajistili postup do semifinále Ligy mistrů, když v 5. kole základní skupiny A porazili finský Kärpät Oulu 3:1. Vítězství zpečetil v předposlední minutě gólem Tomáš Rolinek po asistenci Jana Marka, který si v zápase připsal dvě asistence. V boji o finále narazí Metallurg v ruském derby na Ufu, která svůj postup stvrdila již před týdnem v Českých Budějovicích.

Foto: www.khl.ru

Česká trojka ve službách Magnitogorsku (zleva) Marek, Kudrna, Rolinek

Článek

Proti finskému mistrovi nastoupil Magnitogorsk s útočnou řadou Jan Marek - Jaroslav Kudrna - Tomáš Rolinek, v obraně nechyběl ani další Čech Karel Pilař. Domácí potřebovali k postupové jistotě tříbodové vítězství, ale první třetina skončila bez branek.

Do druhé vstoupil Metallurg úvodní brankou Bulina po 87 odehraných vteřinách. Na další trefu však musel střelecky aktivnější favorit zápasu čekat až do závěru prostředního dějství. Na konci 39. minuty museli na trestnou lavici společně hostující Mikkola s Backmanem a jejich provinění potrestal již po 19 sekundách Birjukov po Markově přihrávce.

Právě česká hvězda Metallurgu však dostala Kärpät zpět do hry. Na začátku třetí třetiny obdržel Marek dvouminutový trest a Korpikari krátce poté snížil na jednobrankový rozdíl. V samém závěru Marek vše napravil další gólovou přihrávkou na Rolinkův gól.

Poslední utkání skupiny, v němž Metallurg zavítá na led Eisbärenu Berlín, již nemůže na pořadí v tabulce nic změnit.

Hokejová Liga mistrů - skupina A:
Metallurg Magnitogorsk - Kärpät Oulu 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)
Branky: 22. Bulin, 40. Birjukov (Marek), 59. Rolinek (Marek) - 42. Korpikari. Rozhodčí: Reiber, Stricker - Wehrli, Wirth (všichni Švýc.). Vyloučení: 5:6, navíc Mikkola (Oulu) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 7593.
Tabulka skupiny A:
1. Magnitogorsk3300010:39
2. Eisbären Berlín311018:95
3. Kärpät Oulu400135:111

Reklama

Související témata: