Hlavní obsah

Slovan ukolébal náskok, v závěru musel ještě zabrat

Zpočátku to vypadalo na jasný výsledek. Hokejisté Slovanu Bratislava už v první třetině zápasu Ligy mistrů nasázeli Českým Budějovicím tři branky a nic nebránilo odvetě za porážku z prvního vzájemného zápasu na jihu Čech. Jenže hosté dokázali vyrovnat a v posledním dějství ještě Slovan musel pro první výhru v soutěži pořádně zabojovat.

Článek

"První dvě třetiny jsme byli lepší, ale za stavu 3:0 jsme se trochu víc stáhli do obrany a začali víc kazit. Možná jsme si víc uvědomovali, že můžeme něco ztratit, to někdy na psychiku působí divně. Jsem rád, že jsme se po vyrovnávajícím gólu nepoložili a dokázali rychle odpovědět brankou na 4:3," citovala slovenská agentura SITA kapitána Slovanu Lubomíra Vaice.

Šest minut před koncem inkasoval domácí gólman Sasu Hovi dvě branky během patnácti vteřin a najednou se muselo začínat znovu. "Že se soupeř dokáže zvednout i při tříbrankové ztrátě jsem nečekal. Ale dovolili jsme jim to lacinými góly, které jsme dostali. V poslední třetině jsme se dostali pod tlak a bylo jen otázkou času, kdy inkasujeme," dodal další útočník Roman Kukumberg.

Právě on ale Slovan uklidnil, když už po 39 vteřinách od vyrovnání dostal domácí znovu do vedení střelou z velkého úhlu. "Takové góly jsou víceméně dílem štěstí. Nemám ve zvyku střílet z takového úhlu, ale zkusil jsem to. Asi se o to musím pokoušet častěji," usmíval se Kukumberg.

Nechtějí jet do Ufy pro porážku 

"Chlapcům patří velký dík, že se po vyrovnání psychicky sebrali, dokázali zabojovat, a nakonec dovedli zápas do vítězného konce. Z naší strany byl nástup do zápasu přesně podle našich představ, jen se ještě musíme naučit soupeře dorazit," řekl po utkání trenér Slovanu Róbert Pukalovič.

Jeho tým touží po prvním vítězství v Lize mistrů obsadit v tabulce skupiny C konečné druhé místo. Jenže to by musel v posledním zápase 3. prosince získat alespoň bod na ledě silné ruské Ufy, která si už s předstihem zajistila postup do semifinále. "Bude to určitě velmi náročné, ale nechceme jet do Ufy jen odevzdat body," poznamenal Pukalovič.

Reklama