Hlavní obsah

Liga mistrů nás nezastihla v nejlepší pohodě, uznal Bokroš

Hokejisty Českých Budějovic nezastihl start v Lize mistrů ve správný čas. Jihočeši, kteří si postup do premiérového ročníku kontinentální soutěže zajistili jako vítězové základní části minulé extraligové sezony, se v domácí soutěži trápí a momentálně jim patří až poslední místo v tabulce. Zápasy s Ufou a Slovanem Bratislava v základní skupině C se tak pro ně staly spíše komplikací než příjemným zpestřením sezóny a šancí mezinárodně se zviditelnit.

Článek

"Já i hráči bychom si to vychutnali jinak, kdybychom byli na čtvrtém pátém místě. Bylo by to o něčem jiném. Takhle máme obrovské problémy a liga nás nezastihla v nejlepší formě i pohodě," řekl trenér Ernest Bokroš ČTK po středeční porážce na ledě Slovanu Bratislava.

Jeho svěřenci se s Ligou mistrů rozloučili s bilancí jedné výhry a tří porážek. O tom, zda skončí ve skupině na druhém, nebo třetím místě, rozhodne závěrečný souboj Ufy a Slovanu 3. prosince. Pouze pokud slovenský mistr nezíská ani bod, obsadí HC Mountfield druhou pozici díky lepšímu skóre ve vzájemných zápasech.

Brodíme se v hokejovém bahně, říká kouč

Podle Bokroše vystoupení Českých Budějovic hodně ovlivnil již samotný los soutěže, který Jihočechům do skupiny přiřadil ruského mistra, momentálně zřejmě nejlepší evropský tým. "Druhá věc je soupeření se Slovanem Bratislava. Domácí utkání nám vyšlo, odveta ne. Brodíme se v našem hokejovém bahně a ve středu se to jednoznačně projevilo. Celkově mě to mrzí, myslím si, že jsme mohli v posledním zápase hrát uvolněněji, ale nešlo to," pokrčil rameny slovenský kouč.

Nevydařený start do domácí extraligy se na zápasech Jihočechů v LM projevil. Českobudějovičtí tak mohou litovat, že se mezinárodní soutěž nerozběhla o rok dříve, kdy se jim od počátku sezony dařilo mnohem více.

Budějovice si alespoň přilepšily finančně

"Kdybychom byli v jiné pohodě, určitě bychom si to užili. Mohli bychom si například vyzkoušet nějaké nadstavbové věci. My ale teď hrajeme s určitým strachem," uvedl Bokroš. Litoval i nevydařeného závěru středečního duelu v Bratislavě, kdy České Budějovice neudržely nerozhodný výsledek a nakonec prohrály. "Škoda. Kdybychom udrželi remízu, tak by nám to trošičku pomohlo do extraligy," řekl.

České Budějovice i přes nevýrazné výsledky na účasti v soutěži alespoň ekonomicky vydělaly. Vedle startovného 300 000 eur získaly dalších 50 000 jako prémii za jedno vítězství. Od částky téměř devět miliónů korun však musí odečíst náklady na start v soutěži. Největší položku podle všeho představoval pronájem leteckého speciálu do Ufy.

Reklama

Související témata: