Hlavní obsah

Hokejisté Slavie v Lize mistrů končí, s Curychem prohráli 1:5

PRAHA

První ročník hokejové Ligy mistrů (LM) zná kompletní čtveřici semifinalistů a český zástupce mezi nimi bohužel není. Slavia Praha v rozhodujícím zápase skupiny D prohrála na vlastním ledě s Curychem 1:5 a soutěž pro ni skončila. Švýcarský mistr rozhodl o svém středečním vítězství během 38 vteřin poslední třetiny, kdy vstřelil dvě branky. V semifinále se Curych utká s finským týmem Espoo Blues.

Článek

Oba týmy začaly opatrně, ani po vyloučení Žižky se Curych nedostal do většího tlaku. Naopak v páté minutě se štěstím Sulander vyrazil ránu Kadlece a zapotil se i při dělovce Nováka v oslabení. Jinak ale fanoušci moc hokejové krásy neviděli. A nic na tom nezměnil ani akt fanklubu Slavie, který ve svém sektoru rozvinul transparent s nápisem "bojujeme za celou ČR".

Od patnácté minuty hrál Curych druhou přesilovou hru a tentokrát byl úspěšný. Trudelova střela pod horní tyčku sice vylétla ze Svobodovy branky tak rychle, že si hlavní německý sudí raději prohlédl videozáznam, ale poté nekompromisně ukázal ke středovému kruhu. Domácí zahrozili po akci dvojice Doležal - Micka, jenže druhý jmenovaný mířil jen do obrovitého Sulandera.

Po teči Jelínka srovnáno

Finský gólman se mimořádně zaskvěl ve 24. minutě, kdy čelil přečíslení tří slávistů. Bednář zprava těsně před brankou přihrál na druhou stranu Červenkovi, ale jeho střelu Sulander vyrazil. Každopádně mu ale přibývalo práce, tlak Slavie se neustále stupňoval. Jenže Beránek mířil těsně nad branku a Růžičkova dorážka zblízka postrádala razanci.

Až v závěru druhé třetiny si zaplněná O2 Arena mohla zakřičet na oslavu gólu domácího týmu. Po vytrvalém obléhání branky Švýcarů poslal Kadlec z otočky od modré čáry puk švihem na Sulandera a těsně předtím, než mohl finský veterán zareagovat, před ním střelu šikovně tečoval Jelínek.

Curych rozhodl během 38 vteřin

Herní převaha byla na straně Slavie i ve třetí části, jenže to postrádalo lepší zakončení ze strany domácích borců. A když už Micka mezi kruhy pěkně vystřelil z voleje, skončil puk v Sulanderově lapačce. Za hlasitého povzbuzování fanoušků Slavie k další zteči svého týmu následovala ledová sprcha. Gardner se rozjel podél pravého mantinelu, před kruhem napřáhl, a Svobodovi puk prosvištěl pod lapačkou.

Uběhlo pouhých 38 vteřin a domácí brankář lovil puk ze sítě znovu. Tentokrát vypálil z levé strany bez přípravy Alston a hosté rázem vedli o dvě branky. Čtyři minuty před koncem byl blízko gólu Hruška, ale jeho dorážka zblízka skončila na tyčce branky. Slávisté si naopak museli vypít kalich hořkosti až do dna, Svobodu ještě v závěru překonali znovu Gardner a po zmatcích obrany ještě znovu Alston.

Slavia Praha - Curych Lions 1:5 (0:1, 1:0, 0:4)
Branky a nahrávky: 37. Jelínek (Kadlec) - 15. Trudel (Pittis, Alston), 47. Gardner (Wichser, Monnet), 48. Alston, 58. Gardner (Sejna, Wichser), 60. Alston (Trudel). Rozhodčí: Schimm, Schütz (oba Něm.) - Kaspar, Winnekens (oba Rak.). Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Diváci: 8137.
Slavia: A. Svoboda - Kadlec, Vašíček, Drtina, Novák, Kolařík, Žižka, Sloboda - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Bednář, Červenka, Tomica - Micka, V. Růžička ml., Doležal - M. Čermák, Sklenář, P. Jelínek - Kraft. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.
Curych: Sulander - Blindenbacher, Suchý, Seger, Geering, Cadonau, Schelling - Bühler, Pittis, Trudel - Sejna, Gardner, Wichser - Bastl, Alston, Monnet - Down, Lemm, Grauwiler. Trenér: Simpson.

Reklama

Související témata: