Hlavní obsah

Slavia zkusila hrát v závěru vabank, krutě to nevyšlo

PRAHA

Stejně jako v prvním vzájemném zápase v Curychu inkasovala Slavia i na domácím ledě dva góly během několika vteřin. Na švýcarské půdě přišli během osmnácti vteřin o dvoubrankové vedení, v Praze je dva góly v rozmezí 38 vteřin připravily o šanci na postup do semifinále Ligy mistrů. Za stavu 1:3 zkusili Slávisté hrát vabank a vrhli všechny síly do dalšího útočení, jenže výsledkem byly jen další dva inkasované góly.

Článek

„Ve třetí třetině jsme dobře bruslili a soupeře přehrávali, k ničemu jsme Curych v podstatě nepustili. Jenže pak jsme dostali dva góly a bylo po zápase,“ vykládal po utkání trenér Slavie Vladimír Růžička. Brankáře Adama Svobodu nejprve překonal na první pohled jednoduchou střelou Gardner od pravého mantinelu, ani ne po minutě pak lovil puk ze sítě po střele Alstona z druhé strany. Především gól na 2:1 si pak Svoboda hodně vyčítal.

„Vždycky se bude rozebírat, kdo za jaký gól mohl. Adam odchytal všechny zápasy skvěle a nemyslím si, že by za nějaký gól mohl,“ zastal se spoluhráče kapitán Josef Beránek a vinit z porážky brankáře odmítl i kouč Růžička. Na otázku o podílu Svobodovy viny na porážce odpověděl jasně: „Prohráli jsme jako mužstvo.“

Po třetí brance Curychu zbývalo do konce zápasu něco přes dvanáct minut, takže to Slávisté nehodlali ještě zabalit. Navíc je na další zteč neustále hnala zaplněná O2 Arena. Jenže z tlaku vytěžili jen tyčku Davida Hrušky a naopak inkasovali ještě dvakrát. „Hrálo se na buď a nebo, ten závěr už byl vabank. Nemusíme se za náš výkon stydět,“ tvrdil Jaroslav Bednář, jenž nastoupil do zápasu krátce po zranění mezižeberního svalu.

Důležitý duel si ale nehodlal nechat ujít a před zápasem dostal injekci proti bolesti. „Bylo to  úplně v klidu, ani jsem o tom nevěděl. Uvidíme, co bude, až to přijde k sobě. Já doufám, že to bude dobrý a budu moci v pátek hrát extraligu. Hrálo se mi dobře, bohužel jsem nedal jediný gól, takže jsem mužstvu moc nepomohl. Curych hrál trpělivě a dobře pozičně, výborně si držel místa v útočném pásmu,“ vypočítal Bednář přednosti soupeře.

Slavia porážkou s Curychem prodloužila svou sérii porážek na šest zápasů a topí se v krizi. „Nevím, jestli se to dá brát jako pokračování krize, protože Curych je trochu jiný mančaft,“ myslí si Beránek. „Samozřejmě rozhodují takové chvilky nekoncentrovanosti. Oni se soustředili, aby góly nedostávali, a to se jim povedlo. My jsme stěží vyrovnali na 1:1 a za tohoto stavu jsme věřili, že ten gól dáme, ale oni hráli trochu jednodušeji. Svoje šance využili, my ne,“ uzavřel kapitán „sešívaných“.

Reklama

Související témata: