Hlavní obsah

Curych vnímá postup i jako velký úspěch švýcarského hokeje

PRAHA

Většina odborníků očekávala, že posledním semifinalistou hokejové Ligy mistrů se stane Slavia Praha. Ve prospěch českého mistra hovořily před posledním zápasem skupiny D s Curychem větší zkušenosti i domácí prostředí. Jenže na ledě bylo všechno jinak. Ačkoliv se curyšští Lvi v Praze většinu zápasu bránili velkému náporu domácího týmu, nakonec překvapili Evropu vysokým vítězstvím 5:1 a postupem.

Článek

"Jsme velmi šťastní, že se nám podařilo přejít přes tak silný tým jako Slavie. Je to velká událost nejen pro nás, ale i pro celý švýcarský hokej," komentoval vůbec první výhru švýcarského klubu nad českým v historii klání na turnajích IIHF trenér Curychu Sean Simpson. "Nyní přeji Slavii i Vladimíru Růžičkovi hodně štěstí v české lize a ať se ji podaří obhájit mistrovský titul," dodal kanadský kouč.

Klíčem k úspěchu jeho týmu bylo především to, že dokázal ustát nápor Slavie ve druhé i první polovině třetí třetiny. "Ve druhé třetině jsme vypadali unaveně a měli jsme štěstí, že se Slavii nepodařilo vstřelit další góly. Hodně nás podržel Ari Sulander, hlavně jeho zásluhou jsme se pak mohli opět dostat do hry," vyzdvihl Simpson výkon svého brankáře.

O výsledku zápasu tak rozhodly rychlé události po 47. minutě. Za stavu 1:1 nejprve během dalšího náporu Slavie ujel podél pravého mantinelu Ryan Gardner a dělovkou před kruhem pro vhazování pokořil slávistického gólmana Svobodu. "Viděl jsem, že je brankář trochu mimo obvyklou pozici, tak jsem tam poslal rychlou střelu. Naštěstí  prošla za jeho záda," usmíval se rodák z kanadského Toronta. Za dalších 38 vteřin přidal další branku Alston a bylo po zápase.

Reklama

Související témata: