Hlavní obsah

Nedáme ani vyložené šance, prostě to nelepí, trápí kouče Růžičku

Bez gólů to nejde. Nejen fotbalisté, ale i hokejisté Slavie selhali v koncovce a na evropské scéně dohráli, když ve středu v rozhodujícím duelu o postup v Lize mistrů podlehli doma 1:5 Curychu. "Přes naši velkou převahu se radoval soupeř, byť měl v zápase o třicet střel méně a celé utkání spíš jen vyčkával," litoval po posledním vystoupení svého týmu kouč Vladimír Ružička.

Článek

Co rozhodlo o porážce Slavie v boji o semifinále Ligy mistrů s Curychem?

Přes naši velkou převahu se radoval soupeř, byť měl v zápase o třicet střel méně a celé utkání spíš jen vyčkával. Hráli jsme s maximálním nasazením, chyběla však účinná koncovka. Poslední dobou neproměňujeme ani vyložené šance, prostě to nelepí.

Zlom přišel v polovině třetí třetiny, co v ní hráčům vyčítáte?

Za stavu 1:1 bylo vše otevřené, hodně jsme se tlačili před branku a Curych jen dloubal puk ven z pásma. Jenže pak jsme inkasovali po střele od mantinelu a za 38 vteřin byl zase kotouč v naší síti. V tu chvíli bylo po zápase...

Brankář Svoboda vzal vinu za vítězný gól soupeře na sebe. Dokonce říkal, že udělal českému hokeji ostudu. Jak jste to viděl vy?

Prohráli jsme jako mužstvo, to nemá cenu na někoho házet. Kluci dřeli, jenže po těch dvou slepených gólech jsem na nich cítil deku, už tam chyběla lehkost.

Postup mezi elitní čtyřku byl na dosah, litujete promarněné šance?

Nikdy bych nevěřil, že k postupu bude ve skupině nutné vyhrát všechna čtyři utkání. Linköping ale pro mne dost nečekaně neuhrál žádné body a prvenství Curychu respektuji. Porazil taky dvakrát Švédy a u nás zvítězil v 60 minutách, zatímco my na jeho ledě až po nájezdech.

Jak vůbec hodnotíte nový projekt Ligy mistrů?

Sportovně je to obrovský přínos pro evropský hokej. Soutěž nabízí výborná utkání a má i slušný ohlas mezi fanoušky. Hraje se taky o docela velké peníze, takže každý klub chce uspět.

Slavia mohla účastí v semifinále získat přes šest miliónů korun, pocítí klub ztrátu?

Samozřejmě že to mrzí, ale daleko bolestivější než finanční újma je ztráta šance na sportovní úspěch. Do srovnání výdajů a odměn za skupinu se teď pouštět nechci, ziskově je to ale hodně malé.

Reklama

Související témata: