Hlavní obsah

Magnitogorsk - Ufa 1:2Ufa vyhrála první semifinále LM v Magnitogorsku 2:1

PRAHA-tv

Hned sedm českých hokejistů se představilo v prvním semifinále Ligy mistrů mezi Magnitogorskem a týmem Salavat Julajev Ufa. Veselejší byla po souboji ruských týmů nakonec trojice z hostující Ufy Blaťák, Čermák, Mikeska. Jejich tým vyhrál 2:1, obránce Miroslav Blaťák dokonce vstřelil úvodní branku utkání. Odveta semifinále se hraje na ledě Ufy 7. ledna.

Článek

Už v páté minutě zápasu se po pravé straně protáhl Alexander Radulov a po ošálení obránce zkusil dostat puk mezi betony domácího brankáře. Proskurjakov je však secvakl včas. Z podobné pozice a stejně neúspěšně to na druhé straně zkusil i domácí Zavaruchin a branky se diváci nedočkali ani po individuální akci Jana Marka. Český útočník se sice ve 13. minutě prosmýkl mezi třemi hráči soupeře a překonal švihem gólmana, jenže podle slovenských čárových celé akci předcházel ofsajd.

Po faulu Proškina právě na Marka ve 24. minutě se v rohu kluziště spustila menší mela, do které se zapojili i Radulov s Rolinkem. Vyloučeno bylo hned sedm hráčů, z toho čtyři na straně Ufy. Žádná změna skóre se ale nekonala, hostující gólman Jerjomenko zůstal neprůstřelný. Činit se musel i Proskurjakov v domácí brance, především při průniku Nurtdinova v 32. minutě, jehož pokus o blafák zastavil až akrobatickým zásahem pravého betonu.

Magnitogorsk se trefil až při power play

O čtyři minuty později už ale lovil puk ze sítě. Při signalizovaném vyloučení posunul Siďjakin od zadního mantinelu puk rozjetému Blaťákovi a český bek překonal Proskurjakova střelou z bekhendu. Uplynuly sotva dvě minuty a Ufa vedla o dvě branky. Těreščenko si najel mezi kruhy, přenechal puk Pěrežoginovi a ten dělovkou z voleje nedal gólmanovi šanci.

Stejný hráč mohl v 43. minutě ještě zvýšit náskok Ufy, ale z bezprostřední blízkosti před brankou v pádu trefil jen beton gólmana. Deset minut před koncem inkasoval tvrdý úder Tomáš Rolinek, kterého ve středu kluziště sestřelil loktem krajan Leoš Čermák. V play-off LM rozhoduje lepší skóre z obou zápasů a tak domácí zkusili v závěru ještě power play. A ta jim vyšla. Marek našel křížnou přihrávkou v kruhu pro vhazování Kajgorodova, který snížil na konečných 1:2.

Hokejová Liga mistrů, semifinále:
Magnitogorsk - Salavat Julajev Ufa 1:2 (0:0, 0:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 60. Kajgorodov (Marek, Platonov) - 36. Blaťák (Siďjakin), 38. Pěrežogin (Těreščenko). Hl. rozhodčí: Hansen (Nor.), Kurmann (Švýc.).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články