Hlavní obsah

Espoo - Curych 1:4Soupeřem Magnitogorsku ve finále LM bude Curych

PRAHA

Švýcarský tým Curych Lions si zahraje ve finále Hokejové Ligy mistrů s ruským týmem Metallug Magnitogorsk. Po vítězství 6:3 v prvním zápase uspěl Curych i v odvetě semifinále na ledě finského Espoo Blues, tentokrát vyhrál 4:1. Vítěznou trefu zaznamenal už v první třetině Seger, poslední dva góly padly do prázdné branky při power play domácího celku.

Článek

V Espoo se hrálo bez branek jen necelých šest minut. Pak si Trudel v pravém kruhu pro vhazování počkal, až mu do dobré pozice najede Monnet, poslal směrem k němu prudkou přihrávku, a Monnet ji tečoval k tyči bezmocného gólmana Brücklera. Ten kapituloval podruhé v 16. minutě, když v přesilové hře napřáhl mezi kruhy Seger a zvýšil náskok hostí.

Domácí si dlouho vyráželi zuby na obrovitém brankáři Sulanderovi, až ve 34. minutě se jim podařilo obrovitého Fina překonat. Öhman potáhl puk po pravé straně, předložil jej před branku Kuoppalovi, a ten využil toho, že měl Sulander zakrytý výhled. Podruhé dostali borci Espoo za jeho záda puk o minutu později, jenže Keller střílel do odkryté branky až po odpískaném faulu spoluhráče Rajamäkiho.

Espoo se čím dál více tlačilo k tomu, aby se pokusilo otočit zápas a vynutilo si nájezdy, a Curych měl v obraně problémy. Jenže obrat, jaký předvedl Magnitogorsk proti Ufě v druhém semifinále, se v Espoo neopakoval. Finský tým se neprosadil v přesilové hře, ani při power play, ve které navíc inkasovali v závěru další dva góly.

Hokejová Liga mistrů - semifinále, 2. zápas:
Espoo Blues - Curych Lions 1:4 (0:2, 1:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 34. Kuoppala (Öhman) - 6. Monnet (Trudel), 16. Seger, 59. Trudel, 60. Gardner.
První zápas 3:6, postupuje Curych

Reklama