Hlavní obsah

Magnitogorsk bude i ve finále LM spoléhat na české trio

Tři čeští hokejisté budou od středy usilovat o triumf v prvním ročníku Ligy mistrů. Ruský tým Metallurg Magnitogorsk bude v prvním zápase doma proti Curychu opět spoléhat na útočné trio Jaroslav Kudrna, Jan Marek a Tomáš Rolinek. Ve finále se už nepředstaví obránce Karel Pilař, který po vyhraném semifinále s Ufou zamířil do pražské Sparty.

Foto: www.khl.ru

Česká trojka ve službách Magnitogorsku (zleva) Marek, Kudrna, Rolinek

Článek

Metallurg měl triumf v Lize mistrů jako jeden z cílů v sezóně. Na začátku října chtěl získat i Victoria Cup proti New York Rangers, ale v Bernu prohrál 3:4, přestože vedl 3:0. Další metou před sezónou byl vyhlášen triumf v Kontinentální lize. "Nemáme priority. Jediné, co chceme, je vyhrát pro naše fanoušky každý turnaj," tvrdí generální manažer Magnitogorsku Gennadij Veličkin.

Metallurg vyřadil v ruské semifinálové bitvě hlavního favorita Ufu. Lídra KHL po domácí porážce 1:2 porazil na jeho ledě 3:1 a v samostatných nájezdech uspěl. Hráče Curychu ale Magnitogorsk nijak nepodceňuje. "Nestaráme se o to, s kým hrajeme ve finále. Musíme bojovat do konce, do té doby, než to celé vyhrajeme," řekl obránce Vitalij Aťjušov.

Magnitogorsk prohrál v Lize mistrů nejen s Ufou, ale i v základní skupině na ledě Eisbärenu Berlín, což jej stálo výhodu domácího prostředí v odvetných zápasech play-off. Navíc první zápas hraje Metallurg až ve 21:30 místního času kvůli lepšímu vysílacímu času pro televize.

Reklama

Související témata: