Hlavní obsah

Curych má dost sebevědomí na to, aby Magnitogorsk potrápil

CURYCH

Nikdo s nimi moc nepočítal, přesto dokázali hokejisté Curychu Lions v nově vzniklé Lize mistrů předčit proslulejší celky Evropy a postoupit až do finále soutěže. A proti ruskému Magnitogorsku se nevzdávají ani tentokrát. "Jako tým jsme v Lize mistrů ohromně vyrostli. Všichni bojujeme na sto procent za druhé a jsme jako mužstvo velice silní," prohlásil kapitán Curychu Matthias Seger.

Článek

"Je to neuvěřitelný sen, že jsme ve finále Ligy mistrů. To by před začátkem sezóny nikdo nepředpovídal," řekl oficiálním stránkám soutěže útočník Curychu Thibaut Monnet. Lions nabrali v soutěži velké sebevědomí. V normální hrací době neprohráli, lepší než oni byla jen na jejich ledě Slavia, která tam na konci října vyhrála 5:4 po samostatných nájezdech.

"Porazili jsme už tři skvělé týmy, tak proč ne teď čtvrtý?" uvedl nejlepší střelec Curychu i celé soutěže Ryan Gardner, který skóroval v šesti zápasech šestkrát. "Pokud budeme věřit, tak máme šanci uspět, ale samozřejmě to bude bude velice těžké," dodal Seger.

První zápas hraje Curych v Magnitogorsku a ani v odvetě si neužije výhody svého Hallenstadionu. Ten je totiž na 28. ledna rezervován pro trénink krasobruslařů, kteří se zúčastní exhibice s názvem Umění na ledě. Dějištěm tak bude 30 kilometrů vzdálený stadion Rapperswilu, kde se konal již semifinálový duel švýcarského celku proti Blues Espoo.

Reklama

Související témata: