Hlavní obsah

Metallurg vykolejil ve finále nezvyklý čas, první třetinu hráči "prospali"

MAGNITOGORSK

Celou první třetinu dělal hokejistům Metallurgu Magnitogorsk potíže nezvyklý začátek prvního zápasu finále Ligy mistrů. Zápasy LM mají jednotný začátek v 19:30 SEČ a doteď se tato doba přizpůsobila místním časovým pásmům. Ve finále ale vedení soutěže vyšlo vstříc televizím a v Magnitogorsku ležícím téměř u Asie se začalo hrát ve 21:30 místního času. A na ledě to naneštěstí pro domácí bylo znát.

Foto: www.khl.ru

Jaroslav Kudrna se snaží dopravit puk za záda brankáře Curychu Sulandera

Článek
Fotogalerie

Než se hráči Metallurgu stačili pořádně rozkoukat, inkasovali během prvních třinácti minut dva góly a po ledě se ploužili jak mátohy. "Nebylo příjemné hrát doma v takový čas, v tomhle byla organizace zápasu zoufalá. Až do druhé třetiny jako by celé naše mužstvo spalo," přiznal po zápase brankář domácího týmu Ilja Proskurjakov.

Klíčové bylo neproměněné trestné střílení

Jednadvacetiletý brankář zažíval největší zápas ve své kariéře a v závěru mu několikrát pomohlo štěstí. Především při nařízeném trestném střílení devět minut před koncem. "Když bylo nařízeno trestné střílení, stáhl jsem se do branky a měl pořádnou trému. Měl jsem na mysli jediné - pomoci udržet tým ještě ve hře," dodal pro Sovětskij Sport Proskurjakov. Nakonec zasahovat ani nemusel, Alstonovi totiž těsně před zakončením sjel puk z hokejky.

""To byl jednoznačně klíčový moment zápasu. Jan Alston neproměnil trestné střílení a domácí vzápětí vstřelili první branku," litoval kanadský trenér Curychu Sean Simpson. Jeho svěřenci byli blízko k vítězství, ale 43 vteřin před koncem srovnal na konečných 2:2 Tomáš Rolinek. "Škoda, měli jsme velkou šanci je doma porazit," mrzelo brankáře hostů Ari Sulandera, jenž uznal vinu na vyrovnávacím gólu.

Curych slibuje v odvetě odplatu

Zklamaný byl i kapitán Lions Matthias Seger. "Od druhé třetiny jsme začali být až příliš pasivní," vyčítal si. "Momentálně převládá spíš zklamání než radost. Ale za pár dní budeme na tento zápas pyšně vzpomínat," dodal Adrian Wichser, jenž se v první třetině postaral o zřejmě nejhezčí branku Ligy mistrů.

"Na druhou stranu jsme si alespoň ověřili, že máme na to finále vyhrát," pokračoval v rozhovoru pro deník Basler Zeitung Seger. A v odvetě budeme mít v zádech naše fanoušky, kteří nás v Rapperswillu poženou k vítězství," slíbil před odvetou příští středu ve Švýcarsku.

Reklama