Hlavní obsah

Magnitogorsk se chystal na odvetu finále LM v Kazani

KAZAŇ

O čtvrtou cennou evropskou trofej do klubové sbírky budou ve středu bojovat hokejisté ruského týmu Metallurg Magnitogorsk. V odvetném zápase finále Ligy mistrů mají v plánu porazit švýcarský Curych a po loňském triumfu na Super Six prodloužit svou vládu nad hokejovou Evropou. Na zápas ve švýcarském Rapperswillu se Magnitogorsk netradičně připravoval v Kazani, na ledě konkurenta z KHL.

Foto: www.khl.ru

Jan Marek z Magnitogorsku stíhaný obráncem Curychu Schnyderem

Článek

V neděli totiž klub odcestoval do Kazaně k zápasu Kontinentální ligy (KHL) s místním týmem AK Bars a aby nemusel následující den cestovat další stovky kilometrů domů, dohodlo se vedení Magnitogorsku s Kazaní, že bude moci využít místní led i posilovnu k tréninku před cestou do Švýcarska. "Za tuto pomoc jsme Kazani velmi vděční. Jinak bysme museli cestovat zpět do Magnitogorsku a druhý den letět zase do Evropy," děkoval za vstřícnost Kazaně trenér Valerij Bělousov.

A spokojeni byli samozřejmě i hráči. "Dost nám to pomůže, přece jen Kazaň už se nachází v moskevském časovém pásmu a lépe se aklimatizujeme. První zápas se hrál v pro nás nezvyklém čase a bylo to znát," připomněl útočník Igor Mirnov, že první finále začalo v Magnitogorsku až ve 21:30 místního času.

Aťjušov: Musíme si dát v obraně větší pozor

Mirnov zároveň v rozhovoru pro ruskou televizi vyzdvihl kvality Curychu. "Předvedli, že jako tým nemají moc slabých míst. Jsou rychlí, takticky vyspělí, hrají takový důrazný kanadský styl. Navíc se vyznačují takřka vzorovou disciplínou. Každý z nich přesně ví, kam si má najíždět a jaký prostor hlídat. Musíme si dát pozor na vyloučení a hlídat si prostor před brankou, vždyť právě odtud Curych v prvím zápase dvakrát udeřil," pokračoval Mirnov.

A před možným podceněním soupeře varuje i kapitán Metallurgu Vitalji Aťjušov. "Druhý zápas bude asi dost podobný prvnímu finále. Ale v obraně si budeme muset tentokrát počínat maximálně obezřetně," varoval v rozhovoru pro sports.ru před důrazem útočníků Curychu, který v prvním zápase vstřelil dva góly už v první třetině.

Další boj o evropskou trofej

Pro Metallurg to bude už pátý velký zápas o cennou hokejovou trofej. První dvě velká finále už jsou staršího data, když Magnitogorsk triumfoval v tehdejší Evropské lize. V roce 1999 porazil v moskevském finále domácí Dynamo Moskva 2:1, o rok později ve švýcarském Luganu Spartu Praha 2:0.

Českého mistra z roku 2007 porazil Magnitogorsk i ve finále Super Six v lednu 2008, když se při vítězství 5:2 zaskvěli dvěma góly Jan Marek a Igor Mirnov. Po třech získaných trofejích přišla první velká porážka. V říjnovém zápase o Victoria Cup vedl ruský tým nad New York Rangers už o tři branky, přesto nakonec prohrál 3:4.

Reklama

Související témata: