Hlavní obsah

Němci chtějí po IIHF kompenzaci za zrušení Ligy mistrů

Německé hokejové kluby hodlají požadovat finanční kompenzaci za přerušení Ligy mistrů, které v pondělí oznámila Mezinárodní hokejová federace (IIHF). Liga mistrů měla být garantována ještě na další dva roky, jenže vzhledem k finanční krizi a odstoupení generálního partnera IIHF soutěž pozastavila a chce ji obnovit zase za rok. To se ale Němcům hrubě nelíbí. "Budeme zvažovat právní kroky," prohlásil obchodní ředitel DEL Gernot Tripcke.

Článek

"Naše kluby, které měly hrát Ligu mistrů (LM), už s touto soutěží počítaly a přizpůsobovaly si pro ni své programy a rozpočty. Proto teď budeme hledat možnosti, jak získat za zrušení LM zákonné kompenzace," dodal Tripcke.

Naprosté rozladění pak neskrývá obchodní ředitel Hannoveru Marco Stichnoth. "Je to pro nás katastrofa. Mnozí hráči přistoupili na smlouvy s nižším platem, ale s tím, že budou dodatečné pojistné z příjmů LM," rozčiluje se funkcionář, jehož klub měl zastupovat DEL v Lize mistrů. Druhým zástupcem měl být Eisbären Berlín. Oba kluby navíc musí nyní hledat náhradu za termíny LM, kterými blokovali jiné akce ve svých halách.

Na zrušení Ligy mistrů reagovali i ve Švýcarsku. Podle deníku Berner Zeitung uvažovaly původní zástupci švýcarské NLA v Lize mistrů Bern a Davos o posílení kádrů o pátého legionáře, aby se v evropských soubojích zvýšila jejich síla. Nyní od tohoto úmyslu oba celky pochopitelně upustily.

Reklama

Související témata: