Hlavní obsah

Obnovení hokejové Ligy mistrů je opět nejisté, chybějí peníze

Vzkříšení hokejové Ligy mistrů je opět ohroženo. Mezinárodní hokejová federace (IIHF) v říjnu oznámila, že národní svazy se dohodly s federací na obnovení soutěže, která byla po premiérovém ročníku z ekonomických důvodů pozastavena, a Liga mistrů se podle všeho bude opět hrát. Nyní ale prezident IIHF Rene Fasel přiznal, že projekt přišel o svého plánovaného hlavního sponzora.

Článek

"Oživení Ligy mistrů dostalo vážnou trhlinu. Vše ale ještě není ztraceno, budeme bojovat až do konce. Další jednání s potencionálními sponzory se budou konat v pondělí a v úterý," řekl Fasel v rozhovoru pro Sport-Express. Podle ruského deníku měl být hlavním sponzorem Ligy mistrů jeden z největších ukrajinských podnikatelů Sergej Taruta, který však od svého záměru v minulých dnech ustoupil.

Podle Fasela by se o osudu soutěže mělo rozhodnout v tomto týdnu. On sám je však připraven i na možnost, že bude muset oficiálně oznámit, že Liga mistrů obnovena nebude. "Jsme rukojmí globální ekonomické situace a sehnat peníze na takový projekt je stále obtížnější. Ligu chtěly oživit všechny země a my uděláme vše pro to, aby se to povedlo, ale jak říkají Francouzi, "c´est la vie". To je život. Nejsme všemocní," podotkl Fasel.

Prezident IIHF nyní podle všeho bude o celém projektu jednat s Alexandrem Medvěděvem, šéfem Kontinentální ligy a bohatého koncernu Gazprom. "Pokusím se s ním domluvit schůzku nebo se spojit alespoň telefonicky. Je ale pravda, že teď nevidím jiné partnery, kteří mohou Lize mistrů pomoci stejně efektivně, jako to může udělat pan Medvěděv," dodal Fasel.

Reklama