Hlavní obsah

Pešán se nestačil divit, na hotelu nejspíš čekali jeho milenky. Nároďák už tráví karanténu v Rize

Riga/Praha

Když v sobotu pozdě večer po příletu do dějiště MS v Rize dorazil na svůj hotelový pokoj, na nichž každý z hráčů i trenérů musejí kvůli povinné individuální karanténě trávit čas až do úterního rána a nesmějí z nich vycházet, nestačil se kouč české hokejové reprezentace Filip Pešán divit. A překvapen byl i v průběhu neděle, když se mu u dveří hlásila pokojská s jídlem...

Foto: Český hokej, Jan Beneš

Filip Pešán na tréninku reprezentace.

Článek

„Nevím, jestli si hostitelé mysleli, že si přivezu několik milenek, mám ale na pokoji čtyři postele. Takže jsem hned dvě zrušil a milenky odjely," smál se v online rozhovoru s českými novináři dobře naložený Pešán, který obývá jeden z pokojů v 17. patře hotelu a naskýtá se mu tak nádherný pohled na lotyšskou metropoli, kterou má jako na dlani.

Kromě čtyř lůžek jej pak zaskočila i porce jídel. „V osm hodin zaklepala pokojská se snídaní, která byla jak pro tři lidi. Takže jsem od ní v poledne plynule přešel k obědu," vypráví Pešán s tím, že kuchaři na hokejistech nešetřili ani při poledním menu...

„Bylo čtyřchodové - od polévky přes lasagne, steaky, saláty až po ovocné dezerty. Prostě mi ke dveřím přinesli pět tašek, jako kdybych dostal dárky k Vánocům. Poloprázdné tašky jsem vrátil zpátky na chodbu a večeři si asi nedám," znovu se rozesmál Pešán.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český útočník Filip Zadina oslavuje vedoucí gól proti Rusku.

„Žádné červené víno ani jahody ale v taškách nebyly," vtipkoval s odkazem na svou předchozí zmínku o čtyřech postelích nejspíš i pro milenky.

Národní tým odletěl do Rigy v sobotu večer charterem společně s ruským nároďákem po předchozím vzájemném zápase. „V O2 areně jsme si dali večeři a dvěma autobusy odjeli na letiště. Báli jsme se, že dlouho potrvá, než vzlétneme, protože Rusové s sebou měli spoustu bagáže. Ale organizačně to proběhlo slušně, kluci si na palubě dali nějaké pivo, ale se vší slušností. Velmi rychle jsme dosedli v Rize," prozrazuje Pešán.

Společný let s Rusy, které chvíli předtím na závěr Českých her porazili 4:0, proběhl bez problémů. „Seděl jsem vedle (trenéra) Valerije Bragina a (generálního manažera) Romana Rotenberga, Chvilku jsme se bavili o hokeji a jaké nás v Rize čekají podmínky. Že hala vypadá spíš jako dubajské nákupní centrum. Trošku jsme se zasmáli a pak už jsme se každý zahleděli do svých věcí," uvedl šéf české střídačky.

Po příjezdu na hotel hráči s realizačním týmem delší čas čekali na hotelu na osobní věci a kufry, a pak už každý zamířil do svého pokoje, který kvůli individuální karanténě spojené s koronavirovými opatřeními můžou opustit až v úterý, kdy je naplánován první trénink v Rize.

V neděli a pondělí se tak hráči můžou na pokojích věnovat jen kondiční přípravě, plán jim připravil kondiční trenér nároďáku Dominik Kodras. „Stará se o nás jako o vlastní děti, i já dostal plán na dva dny. Hráči se chtějí na pokoji připravovat, protože vědí, že po dvou dnech ležení na gauči nebudou v ideální formě," míní Pešán.

„Já dávám s videokoučem dohromady materiály, které rozešleme speciálně hráčům z NHL, aby si mohli malinko nastudovat naše systémové věci. Nechci je ale zahlcovat informacemi. Chci, aby si trochu dva dny odpočinuli. Zaslouží si to," řekl trenér, který i během dvoudenní individuální karantény řeší řadu pracovních věcí, takže moc volného času mít nebude.

Info k MS v hokeji 2021:

Reklama

Související témata: