Hlavní obsah

Potupená ruská sborná i klička snů. Dramatické bitvy MS ozdobily nádherné branky

Čtvrtfinálové klání hokejového mistrovství světa mezi Kanadou a Ruskem nabídlo nervy drásající podívanou. Sladkou tečku za čtvrtečním obratem zámořského celku provedl útočník Andrew Mangiapane, který v prodloužení rozhodl o výhře Javorových listů v poměru 2:1. Celou akci z 63. minuty zápasu ale neskutečným sólem zrežíroval obránce Detroitu Troy Stecher. Rozhodující gól duelu patří k tomu nejlepšímu, co mohli diváci šampionátu v Rize doposud spatřit. Velkou parádičku, jež rozhodla do postupu do semifinále, předvedl také německý hokejista Marcel Noebels, který Forsbergovou kličkou poslal domů Švýcary.

Foto: Vasily Fedosenko, Reuters

Hokejisté Kanady se radují z postupu do semifinále mistrovství světa, rozhodující gól v utkání proti Rusku připsal útočník Andrew Mangiapane (vpravo) po asistenci Troye Stechera (uprostřed).

Článek

Kanada se v základní části mistrovství trápila a do utkání s Ruskem jako favorit rozhodně nevstupovala. Čtvrtý celek skupiny B proti sborné ve čtvrtfinále prohrával od 35. minuty zápasu gólem Timkinova.

Kanadský obrat se začal rodit ve třetí třetině během přesilové hry, když se prosadil Henrique. Duel dospěl do prodloužení a v něm přišla velká chvíle pro sedmadvacetiletého zadáka Rudých křídel Stechera a jeho reprezentačního kolegu a křídelníka Calgary Mangiapanea.

Útočník Mangiapane zavezl puk do útočného pásma a přihrávkou našel Stechera. Ten měl v tu chvíli před sebou zeď ruských hokejistů, naznačením střely jednoho z nich položil na led, efektním způsobem ale popotáhl kotouč mezi nohy, aby obešel dalšího hráče. Pak přidal ještě jeden blafák kolem bránícího Rusa a přesnou přihrávkou nakonec připravil pro parťáka snadnou střelu do odkryté branky.

Mangiapane se k týmu připojil až v průběhu turnaje a ve čtvrtek skóroval již popáté v pátém utkání. Kanadu čeká v sobotu zámořské derby proti USA. Z otloukánka turnaje je rázem žhavý adept na medailové umístění.

Do semifinále si cestu proklestili také hokejisté Německa. Ti zdolali v úterním odpoledním zápase Švýcarsko 3:2 po samostatných nájezdech, když na 2:2 vyrovnávali v power play 44 sekund před koncem.

Famózním zakončením ala Forsberg o tom v nájezdech rozhodl devětadvacetiletý útočník Philadelphie Flyers Marcel Noebels.

Němci se mezi nejlepší čtyři celky turnaje probojovali po 11 letech.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata:

Pavouk - MS 2021

  • Čtvrtfinále

  • 03.06.21      15 : 15
    Spojené státy USA Slovensko Slovensko
    6 : 1
  • 03.06.21      19 : 15
    ROV Rusko Kanada Kanada
    1 : 2
    v prodloužení
  • 03.06.21      19 : 15
    Finsko Finsko Česká republika Česko
    1 : 0
  • 03.06.21      15 : 15
    Švýcarsko Švýcarsko Německo Německo
    2 : 3
    po sam. nájezdech
  • Semifinále

  • 05.06.21      13 : 15
    Spojené státy USA Kanada Kanada
    2 : 4
  • 05.06.21      17 : 15
    Finsko Finsko Německo Německo
    2 : 1
  • Finále

  • 06.06.21      19 : 15
    Kanada Kanada Finsko Finsko
    3 : 2
    v prodloužení
  • 06.06.21      14 : 15 O bronz
    Spojené státy USA Německo Německo
    6 : 1

.