Hlavní obsah

Rozkol ve sborné? Kovalčuk a Radulov se prý pohádali s trenérem Znarokem

Moskva

Na nadcházejícím světovém šampionátu v domácím prostředí by měli patřit k hlavním favoritům, bezmála týden před začátkem prestižního turnaje však ruský hokej řeší skandál. Trenér Oleg Znarok na MS nenominoval hvězdného Ilju Kovalčuka a další renomovaný útočník Alexandr Radulov, ač pozvánku dostal, na reprezentační sraz nedorazil a zmizel za Atlantikem. Na veřejnost prosáklo, že vztahy obou hráčů s koučem jsou na bodu mrazu.

Foto: Profimedia.cz

Vztahy mezi Alexandrem Radulovem a trenérem sborné Olegem Znarokem jsou na bodu mrazu.

Článek

Spor se údajně táhne již od prosince loňského roku z turnaje Channel One Cup. Domácí sborná na dílu Euro Hockey Tour obsadila až poslední místo a Znarok měl podle serveru Life.ru právě oba zkušené lídry ruské reprezentace označit za hlavní viníky propadáku.

Rozkol se prý od té doby stále nepodařilo překonat, ba naopak. Radulov před časem dokonce prohlásil, že Znaroka „z hloubi duše nenávidí". Sport Express v této souvislosti připomíná, že letošní finalista Gagarinova poháru z CSKA Moskva vynechal (oficiálně kvůli zdravotním problémům) oba předchozí světové šampionáty v Bělorusku a Česku. Naposledy Radulov na MS hrál před třemi lety v době, kdy na střídačce ještě stál jako hlavní trenér Zinetula Biljaletdinov.

Odletěl do USA

I letos dvojnásobný mistr světa pozvánku do reprezentace před MS obdržel, na srazu v Novogorsku jej však v neděli vyhlíželi marně. Podle informací ruských médií odletěl Radulov do zámoří, kde osobně vyjednává svoji další budoucnost s kluby z NHL. Eminentní zájem o někdejšího forvarda Nashvillu údajně projevilo Toronto a New York Islanders, v Detroitu by zase mohl nahradit krajana Pavla Dacjuka.

Jednání devětadvacetiletého technicky skvěle vybaveného útočníka, ale rovněž excentrického bouřliváka, vedení sborné zaskočilo. „Všichni jsou povinni ctít pravidla, která souvisejí s účastí v národním týmu. Kdo bez omluvy nenastoupí do přípravy, pohlíží se na něj tak, jako že nemá zájem o účast v reprezentaci. Tohle platí ve všech věkových kategoriích," vysvětlil člen výkonného výboru svazu Arkadij Rotenberg.

Vyrukuje tedy sborná do MS bez Radulova? „Je v Americe, domů přiletí v sobotu 30. dubna. Všechno s ním probereme a budeme veřejnost informovat," upřesnil šéf svazu Vladislav Treťjak.

Znarok již před časem oznámil, že Kovalčuka, který v play off KHL v dresu Petrohradu nastupoval po roztržce s koučem Sergejem Zubovem jen sporadicky, do národního týmu nepovolá. Vezme na milost alespoň druhého rebela?

Reklama

Související témata: