Hlavní obsah

Hokejisty Slovenska posílí z NHL nově jen Jurčo z Detroitu

Bratislava

Nominaci hokejistů Slovenska doplní z týmů vyřazených v 1. kole play off NHL jen útočník Tomáš Jurčo z Detroitu. Kvůli aktuálním či dřívějším zraněním se postupně omluvili či neprošli zdravotními prohlídkami v klubech forvardi Marián Hossa s Richardem Pánikem z Chicaga, Marián Gáborík z Los Angeles a Tomáš Tatar z Detroitu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slovenští hokejisté, ilustrační snímek.

Článek

Kouč Zdeno Cíger tak zařadí do kádru jen Jurča, který naposledy hrál 7. dubna, protože v play off za Red Wings nenastoupil. V sezoně si připsal třiadvacetiletý účastník olympijských her v roce 2014 v Soči i loňského světového šampionátu v Česku ve 44 zápasech NHL šest bodů za dvě branky a čtyři asistence.

Vedle Jurča má Cíger v týmu z NHL ještě beky Andreje Sekeru z Edmontonu, Martina Marinčina z Toronta a útočníka Marka Daňa z Winnipegu.

Slovenský tým také doplnili z finalistů české extraligy útočník Martin Bakoš z mistrovského Liberce a obránce Juraj Mikuš ze Sparty. Nad startem jeho klubového spoluhráče, obránce Michala Čajkovského, visí otazník, protože pro zranění na konci play off chyběl.

V kádru jsou z krajánků z české extraligy také gólman Branislav Konrád z Olomouce, zadáci Adam Jánošík z Chomutova, Oldrich Kotvan ze Zlína, Lukáš Kozák z Komety Brno a útočníci Vladimír Dravecký z Třince a Tomáš Marcinko z Pardubic.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články