Hlavní obsah

Vaše výsledky jsou facka fanouškům, píší švýcarská média. Niederreiter varuje před panikou

Moskva

Zatím jde pro hokejisty Švýcarska na světovém šampionátu v Moskvě všechno nějak šejdrem. S pěti posilami z NHL v sestavě padli s Kazachstánem a v neděli podlehli v prodloužení i Norsku, takže jejich čtvrtfinálové plány dostaly vážnou trhlinu.

Foto: Ivan Sekretarev, ČTK/AP

Zklamaní hokejisté Švýcarska po druhé porážce na MS. Po Kazachstánu nestačili ani na Norsko.

Článek

Nastavení se zdá být pro Švýcary vyloženě prokletím, už v něm při MS prohráli šest utkání po sobě. „V Moskvě svítí už třetí den turnaje krásně slunce, ale pro nás je tu zatím černá noc. Tým místo vyladěného orchestru připomíná partičku vyděšených jedinců, kteří zapomněli hrát hokej," napsal reportér listu Blick.

Kdo prohraje se soupeři, jako jsou Kazachstán a Norsko, tak se musí začít bát sestupu, nebral si servítky Blick. „Ještě se tu může stát spousta věcí. Snad žádný zápas ve skupině neskončil, jak papírově měl. Nechci, abychom propadali panice a stavěli před sebe nějaký strašák, ale skutečně máme co napravovat. Zatím jsme jen čekali, jestli se soupeři porazí sami. Musíme se sami víc přičinit. Žádný soupeř tady už nebude snadný," krčil rameny útočník Nino Niederreiter z Minnesoty.

Výsledky Švýcarska jsou však podle Blicku fackou všem fanouškům, kteří přijeli tým povzbudit až do Moskvy. A je jich opravdu hodně. „Nejbližší dva zápasy s Dánskem a Lotyšskem už skutečně musíme vyhrát, jinak bychom měli na krku obrovské starosti, které by už neměly nic společného s naším cílem postoupit do vyřazovací části turnaje," doplnil Niederreiter, který patří stejně jako Berra mezi deset pamětníků senzačního stříbra z MS 2013. Play off NHL ještě hraje obránce Jossi s Nashvillem a přislíbil svou účast, pokud Predátoři vypadnou. Může to pro něj být vážná záchranářská mise.

Probojují se hokejisté Švýcarska na letošním MS do čtvrtfinále?
Ano
27,9 %
Ne
72,1 %
Celkem hlasovalo 3993 čtenářů.

Reklama

Související témata: