Hlavní obsah

Jsme jeden tým, kabina funguje, těší Kempného. Kvůli viróze se ale moc dobře necítí

Jan Škvor (Moskva)Sport.cz

Zatímco většina jeho spoluhráčů využila volného úterku, který jim trenéři dopřáli, k procházkám po ulicích Moskvy, obránce české hokejové reprezentace Michal Kempný radši zůstal na pokoji hotelu Crowne Plaza, kde národní tým během šampionátu bydlí. Z preventivních důvodů, aby se zbavil virózy, která se o něj pokouší.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Obránce Michal Kempný v hotelu Crowne Plaza v Moskvě, kde je během mistrovství světa v hokeji ubytována česká reprezentace.

Článek

Jak vám je?

Moc dobře se necítím. Než bych někam vyrazil do města, radši si lehnu a budu se dávat zdravotně dohromady.

Může být ohrožený váš start ve čtvrtečním utkání s Norskem?

Určitě ne. Na mém hlase je sice poznat, že na tom nejsem ideálně, ale dám se do kupy. Na Nory budu ready.

Po silných Rusech a Švédech vás nyní do konce skupiny čekají zápasy s papírovými outsidery...

Jenže budeme to mít hodně těžké. Hokej se v dnešní době vyrovnal a Kazachstán už není tím týmem, kterým býval před deseti lety. I tyhle mužstva mají hráče z předních evropských soutěží a my se musíme dobře připravit. Čekají nás nevyzpytatelní soupeři.

Dáváte si v nynější situaci za cíl základní skupinu vyhrát, čímž byste se nemuseli na čtvrtfinále stěhovat do Petrohradu?

Nechci říkat, jestli skončíme první, nebo druzí. Pořád chceme hrát svůj hokej, od toho se budeme odrážet. Nebylo by dobré po třech výhrách létat v oblacích. Snažíme se zůstávat nohama na zemi. Jedině s tímhle přístupem můžeme uspět.

V čem tkví největší síla vašeho mužstva?

Hlavně jsme si řekli, že bez bojovnosti a obětavosti to nepůjde. A když nebudeme hrát jako jeden mančaft, nemáme šanci uspět. Jsem rád, že kabina funguje i vevnitř. Máme dobrou partu. Zatím je všechno, jak má být. Proti Švédům jsme svou sílu ukázali.

Nejste až překvapení, v jaké pohodě v Moskvě hrajete?

To bych neřekl. Podáváme stabilní výkony, vycházíme z poctivé obrany a jsme jeden tým. To je důležité.

Cítíte, že stoupá i podpora fanoušků z Česka?

Věřím, že snad jo. Ze začátku nám lidi tolik nevěřili, po těch třech zápasech jsme ale dokázali, že hokej hrát umíme a chceme hrát hlavně pro ně. Doufám, že budou fandit.

Reklama

Související témata: