Hlavní obsah

Z mistrovství jsem se trošku podělal, uznává Šimek. Pohodu chce najít u filmů s Holým

Jan Škvor (Moskva)Sport.cz

Přestože čeští hokejisté ve třech dosavadních zápasech na moskevském světovém šampionátu ještě neprohráli, Radim Šimek příliš spokojený není. Čekal od sebe lepší výkony. „Aspoň že máme osm bodů. Kdybychom měli jen tři a já se do toho cítil špatně, to už by byla ponorka,“ tvrdí liberecký obránce.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Obránce české hokejové reprezentace Radim Šimek (vlevo) s brankářem Dominikem Furchem.

Článek

„S tempem se těžko srovnávám. Na mistrovství jsem poprvé a zjistil jsem, že hokej je tu o dva stupně rychlejší než v extralize. Musím být trochu sebekritický, moje hra není úplně ideální," říká 23 letý obránce, který zažívá premiérovou sezónu v národním týmu.

Na šampionátu zatím strávil na ledě v průměru sedmnáct minut na zápas, v hodnocení plus/mínus není v záporných číslech. „Ale představoval bych si to jinak, celkově se necítím dobře a hledám se. Kolikrát od sebe puky odpaluju. Fyzicky se cítím výborně, všechno je to o hlavě. Jakmile si hráč nevěří, je něco špatně. A já se z toho trochu podělal," tvrdí Šimek.

Uvědomuje si, že o své formě přemýšlí možná až moc, což ho ještě víc svazuje. „Padlo to na mě a nevím, kudy kam. Takhle jsem se za celou sezónu ještě necítil. Asi si až moc vsugerovávám, že hraju špatně, potřeboval bych přepnout na pozitivní myšlení," ví Šimek.

Rodiče i bratr ho uklidňují

Po telefonu ho uklidňují rodiče i bratr. „Radí mi, ať jsem v klidu a šampionát si užívám. Jenže vím, že se musím zlepšit. Potřeboval bych si zvednout sebevědomí. Na včerejším tréninku už to bylo trochu lepší, tak snad se to ukáže i proti Norům," přeje si člen druhé obranné řady.

Ve středu si byl vyčistit hlavu procházkou na Rudém náměstí a kávou se spoluhráči z mistrovského Liberce Birnerem a Řepíkem. Na včerejší odpoledne si naplánoval na zlepšení nálady zhlédnutí oblíbených filmů.

Chybí mu rybaření, u řeky by si vyčistil hlavu

„Nejradši mám starší české, v nichž hraje Tomáš Holý. Zejména trilogii natočenou v prostředí šumavských lesů. Věřím, že mě dostanou do pohody," doufá Šimek a posteskne si, že si jako vášnivý rybář nemůže jít na pár hodin sednout s prutem k řece.

„Takhle jsem to dělal během extraligového play off. Úplně jsem vypnul, krásně zregeneroval a do dalšího zápasu vstupoval s čistou hlavou. Jenže to by mi v Moskvě neprošlo," mrzí Šimka.

Reklama