Hlavní obsah

Zámorského mrzí, že na MS přišel o kamaráda. Z hlediště kouká na fofr na ledě

Moskva

Dvanáct dní s reprezentací na světovém šampionátu v Moskvě jen trénoval a čekal na šanci, jestli se nakonec dostane na soupisku pro turnaj. V pondělí se jí hokejový obránce Petr Zámorský přiblížil. Zatímco další čekatele na dopsání obránce Adama Poláška a útočníka Dominika Kubalíka poslali trenéři domů, třiadvacetiletý odchovanec Zlína by měl zaplnit poslední volné místo na soupisce českého týmu před čtvrtečním čtvrtfinále.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Obránce Petr Zámorský na pondělním tréninku české hokejové reprezentace v Moskvě.

Článek

„Počítal jsem i s variantou, že můžu letět domů. Jsem rád, že se na soupisku dostanu, zatím se toho pro mě ale moc nemění. Dál budu trénovat a budu připravený," prohlásil Zámorský.

Po příjezdu Radka Faksy bylo jasné, že Zámorský právě s Poláškem a Kubalíkem svedou souboj o poslední volné místo. Řevnivost mezi nimi ale nepanovala. „Brali jsme to docela v pohodě a nestresovali se. S Polym jsme si z toho někdy dokonce dělali srandu. Mrzí mě, že už tu teď nebude. Hodně jsme se tu skamarádili, mimo tréninky jsme spolu trávili dost času, chodili spolu na večeře," řekl Zámorský.

Na ledě je to záhul

Právě s hráči nezapsanými na soupisku a s těmi, kteří se nevešli do nominace k utkáním, sledoval zápasy českého týmu z hlediště moskevského Ledového paláce. „Bylo to pro mě něco nového, byl jsem zvyklý hrát, takže jsem se s novou rolí musel chvilku sžívat. Klukům jsem přál a fandil jim. Věděl jsem ale, že mají formu a hrají dobře, takže jsem se ani moc nestresoval," tvrdil obránce švédského Örebro a zjistil, že hokej z tribuny vypadá úplně jinak.

„Na ledě je to daleko větší fofr. Z hlediště to vypadá, že je na všechno hodně času. Ale jak jdete na led, je to záhul," tvrdí Zámorský, jenž mistrovství světa zažil v roce 2014 v Minsku, a právě zkušenosti z něj by mu v Moskvě mohly pomoct.

„Jenže tam jsem hned od začátku turnaje nastupoval, takže jsem se cítil líp. Teď zažívám navou zkušenost a naskočit do zápasu by pro mě bylo těžší. Ale snažím se být co nejlépe připravený," uzavírá extraligový šampión z roku 2014 se Zlínem.

Reklama

Související témata: