Hlavní obsah

Bitva o všechno! Dostali jsme ještě jednu šanci a chceme ji využít, ujišťuje kapitán Slováků

Petrohrad

Po slibném rozjezdu a dvou výhrách nad Maďarskem a Francií čtyřikrát v řadě padli. Dlouhých 143 minut navíc čekají na gól, slovenští hokejisté se na MS v Rusku trápí, přesto stále živí reálnou šanci na účast ve čtvrtfinále. Ve skupině B jim patří pátá příčka, pokud však dnes porazí v základní hrací době výběr USA, navzdory mizerné bilanci proniknou do play off.

Foto: Dmitri Lovetsky, ČTK/AP

Hokejisté Slovenska se radují z gólu.

Článek

Výběr trenéra Cígera ponechalo ve hře o postup vítězství Německa nad USA (3:2). Slováci mají aktuálně v tabulce o tři body méně než Američané, výhra po šedesáti minutách hry by je však posunula před zámořského soupeře díky lepšímu vzájemnému zápasu.

"Dostali jsme ještě jednu šanci a chceme ji využít. Kvůli zápasům, v nichž jde o všechno, hrajeme hokej. Aspoň si někteří kluci vyzkoušejí, jaké je to hrát pod takovým velkým tlakem," citoval kapitána Andreje Sekeru server pravda.sk.

Naši východní sousedé prohráli poslední dva duely s favorizovanými týmy Kanady respektive Finska shodně 0:5, přesto mají dnes v Petrohradu velkou příležitost napravit dojem z dosavadních vystoupení na šampionátu. "Zápas s USA je pro nás jakoby čtvrtfinále. Tak ho musíme brát a tak se i k němu postavit. Američany už zdolali i Němci, takže to musí být i v našich silách," řekl útočník Libor Hudáček.

Sekera: Odevzdáme na ledě všechno

Slováci doufají, že protrhnout střeleckou smůlu a na poslední chvíli se probojují mezi čtyři nejlepší celky turnaje. "Musíme si vytvářet víc šancí, a pokud si je vypracujeme, tak je i proměňovat. Nemám recept, jak zlomit prokletí. Je to zajména o hlavě," tvrdí nejproduktivnější hráč Slováků na MS Tomáš Jurčo.

Slováci jsou v podobné pozici jako před třemi lety v Helsinkách. V Hartwall Areně taktéž prohráli třikrát za sebou a stejně jako letos museli zdolat v závěrečném vystoupení ve skupině Američany, kteří měli už čtvrtfinále jisté. Tehdy se jim to podařilo, vyhráli 4:1. "Co bylo kdysi, není podstatné. Hrajeme proti úplně jinému mužstvu v trochu odlišné situaci a jiný tým máme i my. Nabudíme se a na ledě odevzdáme všechno," uzavřel Sekera.

Porazí Slováci v základní hrací době výběr USA a postoupí do čtvrtfinále?
Ano
30,2 %
Ne
69,8 %
Celkem hlasovalo 5083 čtenářů.

Reklama

Související témata: