Hlavní obsah

Muka pro Maďary! Zažijí peklo (či komedii?) v roli diváků. Po roce zase můžou úřadovat Francouzi

Petrohrad

Statečně se prali s rolí outsidera. Hokejisté Maďarska byli mnohými odepisováni, ale před posledním dnem bojů ve skupině na MS v Rusku jsou stále ve hře o záchranu. Ale poté, co podlehli v pondělním pro ně dobře rozehraném utkání Německu 2:4, už ji nemají ve vlastních rukách.

Foto: Dmitri Lovetsky, ČTK/AP

Balázs Sebok z Maďarska (vlevo) a německý hokejista Yannic Seidenberg.

Článek

V roli diváků to pro ně při úterním utkání Bělorusko - Francie (15:15) budou bezpochyby pořádná muka. "Teď je to těžké, protože jsme měli všechno ve svých rukách. Body, které jsme chtěli, jsme ale nezískali, takže teď budeme fandit Francii," říkal po pondělním marném boji maďarský útočník István Bartalis.

Maďaři už před MS upozorňovali na to, že petrohradská skupina B se může změnit v peklo, protože Německo a Francie z ní nemohou sestoupit, protože pořádají příští šampionát.

Němci i Francouzi mají v tuto chvíli dost bodů, poslední rozhodně být nemůžou. Z tohoto pohledu boj o záchranu ovlivněn nijak není. Ale hokejisté ze země galského kohouta mohou situací míchat...

Sestoupí Maďarsko, nebo Bělorusko?

Maďaři se po 77 letech dočkali na MS výhry. Zaskočili Bělorusy. A právě ti teď potřebují bod k tomu, aby Maďary přeskočili. V posledním duelu je čekají Francouzi. Ti do čtvrtfinále už nemůžou ani teoreticky. A sestup by jim při jejich bodovém zisku nehrozil, ani kdyby nebyli chráněni pořadatelstvím příští vrcholné akce.

U mnohých se probouzí vzpomínky na loňský boj o udržení. Francie se tehdy v Česku zachránila v hororovém posledním zápase společně s Lotyši. Boj skončil přesně tím výsledkem, který se hodil oběma. Francie vyhrála po nájezdech 3:2. V tu chvíli už bezbranní Rakušané skřípali zuby, vztekali se, ale nebylo jim to nic platné. Splakali nad výdělkem a zamířili o kategorii níž. Mnozí tehdy mluvili o komedii...

Tentokrát mohou už jen nečinně přihlížet Maďaři.

Zachrání se v elitní skupině MS tým Běloruska, nebo Maďarska?
Bělorusko
42 %
Maďarsko
58 %
Celkem hlasovalo 6303 čtenářů.

Reklama