Hlavní obsah

Vůjtkovi gratulovala k narozeninám celá hala! Moc pěkné gesto, těšilo trenéra

Moskva

Když hlasatel utkání v průběhu druhé třetiny proti Švýcarsku nejprve v ruštině a pak i angličtině oznámil, že Vladimír Vůjtek právě dnes slaví své 69. narozeniny, začali fanoušci v moskevském Ledovém paláci kouči české hokejové reprezentace mohutně aplaudovat.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Čeští trenéři (zleva) Vladimír Vůjtek, Jaroslav Špaček a Josef Jandač se radují na české střídačce během duelu se Švýcary.

Článek
Fotogalerie

„Byl jsem tak zabraný do hry, že jsem si toho paradoxně ani nevšiml. Říkali mi to až kluci v kabině. Musím říct, že to bylo od pořadatelů turnaje pěkné," řekl po výhře 5:4 spokojený Vůjtek.

Ještě aby mu úsměv na tváři nehrál. Reprezentace má jistotu, že se pro čtvrtfinále nemusí stěhovat do Petrohradu a odehraje ho proti Spojeným státům americkým v Moskvě. Navíc Češi vyhráli skupinu A.

„Nejlepší dárek mi kluci dali vítězstvím a tím, že vyhráli skupinu, což je pro nás dost důležité," uvedl Vůjtek, jemuž hráči v šatně poblahopřáli a dnes odpoledne ještě dostane v Českém domě dort a další dárek.

Vůjtek: Ráno mě začaly budit esemesky

Vůjtek hned od rána věděl, že právě dnes slaví narozeniny. „Musel jsem si to uvědomit. V sedm hodin ráno mě začaly budit esemesky, hned po ránu jich došlo opravdu hodně. Je vidět, že u nás lidi vstávají brzo," smál se Vůjtek a na otázku, jestli narozeniny večer oslaví u sklenice vína, se rozchechtal znovu. „Večer? Myslím, že už odpoledne," odvětil dobře naladěný trenér.

Utkání na mistrovství světa v den svých narozenin nezažil poprvé. „Nejkrásnější zápas šampionátu jsem koučoval 17. května 2012 proti Kanadě," připomíná čtyři roky staré utkání, kdy stál na střídačce Slováků. Ti tehdy výběr Javorového listu v Helsinkách porazili 4:3 a nakonec došli až ke stříbrným medailím.

„Ten zápas s Kanadou byl pro mě i takovou osobní satisfakcí po patnácti letech," narážel trenér na šampionát 1997, kdy Kanaďané v zákeřné bitce způsobili Vůjtkovu synu Vladimírovi otřes mozku a vyřadili ho z turnaje.

Reklama

Související témata: