Hlavní obsah

Kašpar opět vytáhl fintu mezi nohy a pak hlásil: Na MS jsme přijeli pro medaili!

Moskva

Svoje zakončení mezi gólmanovy betony při samostatných nájezdech resp. trestných stříleních by si měl snad nechat patentovat. Jakmile se totiž útočník české hokejové reprezentace Lukáš Kašpar chopí ve středovém kruhu kotouče a míří s ním na hokejce sám na brankáře, můžete si být téměř stoprocentně jistí, že z toho bude gól. Proti Švýcarům na mistrovství světa to třicetiletý křídelník opět potvrdil.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Švýcarský brankář Reto Berra inkasuje gól od českého útočníka Lukáše Kašpara z trestného střílení.

Článek
Fotogalerie

Kašparův klid a zručnost při nájezdech jsou opravdu obdivuhodné. V letošní sezóně jel za národní mužstvo pět samostatných nájezdů či trestných střílení a dál si udržuje stoprocentní úspěšnost.

„Samozřejmě si díky tomu víc věřím. Jednou mi střelu mezi betony gólman asi chytí, ale proč měnit něco, co zatím vychází," říkal Kašpar po výhře 5:4 nad Švýcary, k níž přispěl ve 25. minutě proměněným trestným střílením.

„Vždycky sleduju gólmana, jak se hýbe. Teď si mě Berra hezky vybruslil. Myslím, že jsem zakončoval později než v předchozích nájezdech, protože Berra měl svou nohu docela dlouho dole. Stejně se tam ale puk vešel," těšilo Kašpara.

Už v průběhu šampionátu v Moskvě, když v nájezdech uspěl proti Lotyšům i Dánům, říkal, že je v případě potřeby připraven zakončení změnit a poslat puk nad brankářovo rameno. „Přemýšlím o tom, v hlavě se mi takové myšlenky honí. Ale když už dole mezi betony volné místo je, cpu to tam," uvedl dnes pravý útočník třetí formace a pochválil Martina Zaťoviče, který v úterý nastoupil ve stejné řadě na levém křídle. „Ukázal, že je výborný hráč. Zaslouží si být v sestavě a je super, že dneska dal gól."

Kašpar: Švýcary jsme celý zápas přehrávali

I přes vypjatý závěr zápasu, kdy Češi za příznivého stavu 5:2 obdrželi dva góly a strachovali se o výhru za tři body, je Kašpar přesvědčený, že si vítězství zasloužili. „Švýcary jsme totiž přehrávali celý zápas, od prvního buly jsme byli o dost lepší. Měli jsme výborný pohyb a přístup v soubojích. Švýcarům jsme nedávali čas ani prostor. Proti tomu se každému hraje špatně. Když budeme v tomto duchu pokračovat, bude to dobré," míní Kašpar.

„Jenom škoda toho, co jsme předvedli na konci. Nechat si dát tolik gólů je zbytečné, nemůže se nám to stávat," varuje útočník.

Prvním místem ve skupině ale pro český tým nic nekončí. „Nepřijeli jsme sem vyhrát skupinu. Přijeli jsme pro medaili," soustřeďuje se Kašpar už na čtvrteční moskevské čtvrtfinále s týmem USA.

Postoupí čeští hokejisté přes Spojené státy americké do semifinále MS?
Ano
88,2 %
Ne
11,8 %
Celkem hlasovalo 75306 čtenářů.

Reklama

Související témata: