Hlavní obsah

Balíme kufry! A zaslouženě, píší na Slovensku. Cíger si stěžuje na nenávist a intriky

Petrohrad

Potřetí za sebou se hokejisté Slovenska nedostali do čtvrtfinále mistrovství světa a tamní média se vesměs shodují, že tentokrát si výběr kouče Zdena Cígera boje ve vyřazovací části za výkony na turnaji nezasloužil. I když v posledním utkání proti USA ukázal lepší tvář než v předchozích duelech, vítězství 3:2 v prodloužení nakonec nestačilo.

Foto: Maxim Zmeyev, Reuters

Hořké vítězství. Slovákům výhra v prodloužení nad USA nestačila na čtvrtfinále.

Článek

„Vítězství nad USA v prodloužení nic neznamená. Balíme kufry!" hlásí titulek serveru pluska.sk. Podle něj na kýženou a postupovou výhru v normální hrací době nedosáhl Cígerův tým především proto, že nevyužil ani jednu z přesilových her.

„Vzhledem k průběhu šampionátu je zřejmé, že Slovensko končí v Petrohradu zaslouženě. Tenhle rok jsme na postup neměli," zhodnotil kriticky Denník N.

Podle něj by se měla pozornost slovenského hokeje v nejbližší budoucnosti zaměřit především na výchovu prvotřídního gólmana.

„Protože opravdu dobré útočníky na světové úrovni nemáme a ještě nějaký čas mít nebudeme. Jen s mimořádně rozchytaným gólmanem můžeme myslet na čtvrtfinále. Letos byl brankář Hudáček průměrný a útočníci podprůměrní," píše dále list.

Trenér Cíger: Hrozí nám sestup!

Server deníku SME si do titulku vybral citát Zdena Cígera po vyřazení. „Musíme zapomenout, kým jsme byli. Hrozí nám sestup."

Ke slábnoucí úrovni slovenského hokeje se podle kouče na turnaji ještě přidala nereálná očekávání slovenské veřejnosti, která přerostla podle něj v nenávist. Drtivá kritka přišla především po prohrách s Německem a Běloruskem.

„Všichni to vnímali. Nechtějte vědět, kolik máme za sebou probdělých nocí. Přemýšlel jsem o tom, kolik hněvu, nenávisti a intrik jsme zažili. To je strašné. Klukům se ani nedivím, že se dostali do takového stresu. Na ledě to bylo dobře vidět," postěžoval si Cíger.

Reklama

Související témata: