Hlavní obsah

Divočinou začali i končili. Ten závěr jsme si mohli odpustit, uznal Kempný

kez (Moskva)Sport.czPrávo

Čeští hokejisté zase našli v moskevském Ledovém paláci vytrácející se herní energii a předvedli solidní výkon, i když cestu ke švýcarskému skalpu začali i končili dost divoce. Švýcarům darovali vedení brutální chybou při střídání.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Obránce Michal Kempný ve spolupráci s brankářem Pavlem Francouzem už na MS vyřešili nejednu ošemetnou situaci.

Článek
Fotogalerie

„Na střídačce jsem neslyšel pokyn, abych tam skočil, když se rytmus rozhodil točením sedmého beka," kál se Jakub Jeřábek, jenž v klíčovém okamžiku chyběl na ledě. „Zaspal tam a najednou jsme prostě hráli ve čtyřech," litoval trenér Vladimír Vůjtek, když Hollenstein ve 12. minutě snadno proměnil svůj únik.

Národní tým, jenž první třetinu vyhrál na střely 13:3, srovnal v přesilovce. „Tlačil jsem se do branky, ale po Kempesově dělovce spíš uhýbal puku, aby došel až na gólmana a trefilo mě to do brusle," líčil Michal Birner, jenž si připsal už čtvrtý gól na turnaji.

Dál se pak hrálo podle českých not a k obratu skóre přispěl i Lukáš Kašpar, jenž s neochvějnou jistotou proměnil trestné střílení. „Když vidím, že gólman místo mezi nohama má, tak mu to tam cpu," culil se. Vedení reprezentanti díky dobrému pohybu navýšili, za jasného stavu 5:2 pak ale zbytečně pustili Švýcary v posledních pěti minutách zpět do hry.

„Jim už nezbývalo, než totálně riskovat," vykládal obránce Michal Kempný. „Začali hrát hurá hokej a při dvojnásobném oslabení najednou měli všechny tři hráče za naší bránou. To jsem nikdy neviděl," kroutil hlavou Martin Zaťovič. „Vůbec jsme nechápali, co se děje, ale tu divočinu na závěr jsme si měli odpustit," připustil i Kempný. „Měli jsme to už dohrát v klidu, jenže od Švýcarů to byl vabank a naši beci to nějak nezachytili," uvědomoval si i Vůjtek.

Reklama

Související témata: