Hlavní obsah

Relax před čtvrtfinále? Červenka fandí sympaťákovi Kloppovi, nováčci zapaří videohry

Jan Škvor (Moskva)Sport.cz

V hlavách už se připravují na čtvrteční čtvrtfinále proti Spojeným státům americkým, přesto čeští hokejisté vědí, že je před dnem D na mistrovství světa potřeba i na chvíli vypnout a přijít na jiné myšlenky. Zatímco někteří hráči plánují na středeční večer turnaj ve fotbalové videohře FIFA, jiní se zase těší, jak budou v televizi sledovat finále Evropské ligy ve fotbale mezi anglickým Liverpoolem a španělskou Sevillou.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Útočník České hokejové reprezentace Roman Červenka.

Článek

Do druhé skupiny patří obránce Michal Jordán. Fanouškem Reds je odmalička, a když má volný čas, rád se na jejich zápasy v televizi podívá. „Je to velký zápas a moc se na něj těším. Sezóna nebyla pro Liverpool moc dobrá, ale doufám, že si to vynahradí v poháru," připomíná Jordán, že tým z města Beatles skončil v Premier League mimo postupové pozice do evropských pohárů, pakliže ale dnešní finále v Basileji vyhraje, zajistí si účast v příštím ročníku Ligy mistrů.

„Nejsem sice tak vášnivý fanoušek, že bych nervozitou běhal po hotelu a něco rozbíjel, ale bude to hezký zápas," tvrdí obránce Caroliny, který by jednou rád vyrazil přímo na stadión Anfield, aby viděl své oblíbence naživo. „Ještě jsem na něm nebyl, ale chystám se. Z televize a fotografií vypadá výborně," uznává Jordán.

Držet palce Liverpoolu dnes bude i Roman Červenka. A to hlavně kvůli trenérovi Jürgenu Kloppovi, jehož si útočník první české formace oblíbil. „Mám ho rád, je to sympaťák. A týmy pod jeho vedením hrají pěkný fotbal, to platilo před Liverpoolem i o Dortmundu," vypráví Červenka.

V letošní nezapomenutelné čtvrtfinálové odvetě mezi Liverpoolem a právě Dortmundem. Reds ještě 25 minut před koncem prohrávali 1:3 a byli na ručník. Pak ale vstřelili tři góly a slavili postup. „Ten obrat se mi strašně líbil. Byl to jeden z nejhezčích zápasů, možná vůbec ten nejhezčí, které jsem letos viděl. Od té doby je mi Liverpool sympatický a Kloppovi bych přál, aby s ním Evropskou ligu vyhrál," přiznává útočník, který se v mládí věnoval aktivně kromě hokeje i fotbalu.

I na dalších pokojích moskevského hotelu Crowne Plaza, kde česká reprezentace během mistrovství bydlí, bude večer puštěná televize. A i na ní poběží fotbal. I když jen ten virtuální. Útočník Radek Faksa plánuje s dalšími třemi nováčky na šampionátu turnaj ve videohře FIFA na PlayStationu.

„Zapojí se do něj Pasta (David Pastrňák), Machy (Matěj Machovský) a Kundrc (Tomáš Kundrátek). A aby měl turnaj větší náboj, určitě před ním proběhne i nějaká sázka," směje se Faksa.

A za koho bude hrát? Sáhne po některém z velkoklubů? „Necháme to na náhodném výběru. Nebylo by fér, aby si někdo vybral silný tým. „Třeba v úterý jsem proti Kundrcovi hrál za Sheffield United a on za Dortmund. Prohrál jsem po penaltách a pak na mě machroval," prozrazuje Faksa.

Reklama