Hlavní obsah

U nás dobrý a vy? Jordán tweetuje fanouškům, na dohánění Jágra ale nepomýšlí

Moskva

V komunikaci s fanoušky na sociálních sítích patří z českého národního týmu mezi nejaktivnější. Hokejový obránce Michal Jordán přidal po úvodním triumfu nad Rusy na světovém šampionátu na svůj účet na Twitteru příspěvek „U nás dobrý a vy?“ s klíčovými slovy v hashtazích. Od té doby tak stejně reaguje po každém vítězném zápase.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Obránce české hokejové reprezentace Michal Jordán.

Článek

„Jak jsme pak dál vyhrávali, říkal jsem si, proč opravovat něco, co není rozbité," vysvětluje pětadvacetiletý obránce. „Tweetuju z mobilu tak deset patnáct minut po konci zápasu, když už jsme všichni v kabině a výhru společně slavíme. Nedělal bych z toho vědu, ale když je to takový vítězný rituál, tak proč ho nedodržovat," říká Jordán.

Účet na Twitteru si zařídil už v září 2011, když působil na farmě v Charlotte v AHL. „Přišli za mnou s tím, že jsem srandovní povaha, tak by bylo příjemné, abych si účet zařídil," vzpomíná Jordán a ani neví, proč přispívá pod přezdívkou @TheBigCzech23. „Možná mi tak říkala rodina, u které jsem bydlel při angažmá v Plymouthu v OHL," míní.

Cítí, že teď se hodí něco psát

„Občas jsem tam dával něco srandovního. Teď fanoušci žerou mistrovství světa a je příjemné ho takhle prožívat s nimi," tvrdí Jordán, jehož příspěvky na Twitteru sleduje téměř čtrnáct tisíc uživatelů. „Za poslední dva týdny během mistrovství mi jich přibylo asi patnáct set," chlubí se.

Kromě Jordána aktivně na sociálních sítích přispívají z českého nároďáku i Tomáš Kundrátek a David Pastrňák. „Jenže Pasta je s lidmi, kteří ho sledují, odskočený. Na něj asi nedosáhnu," poukazuje, že útočník Bostonu má přes 26 tisíc „followerů".

Na to, aby se v počtu odběratelů dohnal Jaromíru Jágrovi, jenž svým fanouškům, které nazývá Hokejovou rodinou, sděluje své postřehy na Facebooku, prý nepomýšlí. „To vůbec ne. Cítím, že teď se hodí něco psát. Je fajn, že mám od fanoušků zpětnou vazbu, pro ně to musí být velmi příjemné. Doufám, že nám to pár dní vydrží," přeje si Jordán.

Reklama

Související témata: