Hlavní obsah

Hokejovou dvacítku čeká ve Finsku poslední turnaj čtyř před MS

Reprezentační výběr hokejistů do 20 let čeká tradiční přípravný turnaj čtyř, poslední velká mezinárodní prověrka před světovým šampionátem v Pardubicích a v Liberci na přelomu roku. Vedle domácích Finů se klání ve městech Vaasa, Narpio a Pietsaari zúčastní od čtvrtka do soboty ještě Švédsko a Rusko.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Česká hokejová reprezentace do dvaceti let

Článek

Mladí hokejisté vedení trenérským triumvirátem Miloslav Hořava, Ondřej Weissmann a Radim Rulík porazili před odjezdem do Finska extraligového nováčka z Ústí nad Labem 4:2, pro trenéry však nebyl výsledek tím nejpodstatnějším. "Byla to především výborná zápasová příležitost. Bylo důležité, že hráči k tomu přistoupili zodpovědně a zahráli si naplno zápas," řekl Hořava ČTK.

Žádnou laťku ohledně konečného umístění v nejbližší prověrce ve Finsku trenéři také nenastavili. "My tam jedeme s tím, abychom viděli hráče, jak zvládají konfrontaci s nejužší evropskou špičkou. Žádný cíl nebo přání ohledně umístění na turnaji nemám," vysvětlil Hořava.

Trenér ještě plánuje v kádru změny

Na předchozím zářijovém turnaji čtyř v Rusku skončil český výběr poslední. "Úplná generálka to ještě určitě není. Pro hráče už je to však zkouška, kterou si mohou mistrovství světa hodně přiblížit, nebo také oddálit," uvedl Hořava.

Kádr se v dlouhém přípravném období hodně stabilizoval. "S malými obměnami je to stále dost podobný tým a předpokládám, že tam s výhledem na šampionát mohou být ještě asi tak dvě tři změny," naznačil Hořava.

Tomu udělal radost lepší zdravotní stav brankáře Lukáše Danečka, jenž se připojil k týmu a v Ústí odchytal první polovinu zápasu. Útočníka Davida Květoně naopak nahradil kladenský Jakub Valský. "Květoň se mi v neděli omluvil kvůli zranění ruky. Uvidíme, jak to s ním bude vypadat dál," dodal kouč reprezentačního výběru.

Nominace českého týmu na turnaj čtyř ve Finsku:
Brankáři: Lukáš Cikánek (Kladno), Lukáš Daneček (Třinec),
obránci: Bohdan Višňák, Jiří Jebavý (oba Slavia Praha), David Kájínek (Liberec), Lukáš Martinec (Plzeň), Antonín Bořuta (Zlín), Tomáš Kundrátek (Třinec), Petr Zíb (Č. Budějovice), Karel Kubát (Litvínov),
útočníci: Vladimír Růžička, Jakub Sklenář (oba Slavia Praha), Jan Semorád, Tomáš Zohorna (oba Pardubice), Petr Strapáč, Roman Szturc (oba Vítkovice), Pavel Kuběna (Karlovy Vary), Tomáš Kubalík (Plzeň), Jiří Ondráček (Zlín), Zbyněk Hampl (Třinec), Radek Meidl (Olomouc), Jakub Valský (Kladno).
Program turnaje:
Čtvrtek 8. listopadu:
14:00Švédsko - Rusko,
17:30Finsko - Česká republika.
Pátek 9. listopadu:
17:30Česká republika - Švédsko
17:30Rusko - Finsko.
Sobota 10. listopadu:
12:00Rusko - Česká republika,
15:30Finsko - Švédsko.

Reklama