Hlavní obsah

Hokejista Řepík skončil v nemocnici, hvězdou dvacítek nebude

VANCOUVER

Michal Řepík mohl být jednou z hvězd celého hokejového mistrovství světa juniorů v Pardubicích a Liberci. Necelý měsíc před začátkem šampionátu však útočník týmu nižší zámořské soutěže Vancouver Giants o turnaj, na který se velmi těšil, přišel. V sobotním zápase WHL jej hráč soupeře srazil tak nešťastně, že skončil s otřesem mozku v nemocnici.

Článek

Byl to hodně zbytečný zákrok. Vancouver vedl v zápase nad týmem Everett Silvertips už 6:0 a Řepík operoval s pukem za brankou soupeře. V tom se k němu přiřítil obránce Dane Crowley a srazil ho tak, až mu odlétla helma a hlava mu narazila do plexiskla. Český útočník zůstal chvíli ležet na ledě, než mu pomohli z ledu spoluhráči. Poté byl odvezen do nemocnice, kde zůstal až do pondělí.

Kouč dvacítky s ním počítal 

"Zatím jen víme, že jde o otřes mozku. Dobrá zpráva je, že si pamatoval, kde je a znal naše jména," řekl deníku The Province trenér Vancouveru Giants Don Hay, který nepochyboval o zákeřném faulu. "Bylo to zbytečné a navíc mířené na hlavu," upozornil. Jeho protějšek z týmu Everettu John Becanic sice zákrok neviděl, ale podle toho co mu řekli ostatní, prý šlo o čistý zákrok.

Každopádně ale přeje Řepíkovi brzké uzdravení. "Jsem otec, takže pokud se něco takového stane, hokej musí jít stranou. Musím myslet na rodiče toho kluka, kteří jsou odsud tisíce mil a nejspíš to viděli jen na internetu," projevil kouč Becanic lítost.

Crowley dostal trest do konce zápasu a dnes si ještě vyslechne dodatečný rozsudek od disciplinární komise. Řepík bude každopádně delší dobu ve stavu nemocných, se startem na MS juniorů se může rozloučit. "Mrzí nás to, počítali jsme s ním," řekl pro hokej.cz trenér národního týmu juniorů Miloš Hořava.

Na šampionát se hrozně těšil

Řepík se ještě před pár dny zámořským novinářům svěřoval s tím, jak moc se těší na juniorské mistrovství světa před českým publikem. „Ohromně se na to těším. Bude skvělé hrát před zraky svých přátel a rodiny. Myslím, že na domácím kluzišti naposledy šampionát vyhráli Kanaďané tady ve Vancouveru, a bylo to poprvé za dlouhou dobu,“ tvrdila tehdy hvězda Vancouveru Giants i celé WHL.

V dosavadních třiceti zápasech letošní sezóny WHL Řepík nasbíral 39 kanadských bodů za sedmnáct branek a dvaadvacet přihrávek. Je suverénně nejproduktivnějším hráčem Vancouveru, v kanadském bodování celé WHL je sedmý. V poslední sezóně vyhrál Řepík s Vancouverem prestižní Memorial Cup a patří mezi nadějné hráče Floridy Panthers v NHL.

Reklama

Související témata: