Hlavní obsah

Z kádru hokejové dvacítky vypadl Bláha, má zraněné rameno

PARDUBICE

Kádr české reprezentace hokejistů do dvaceti let se zúžil o dalšího hráče ještě před sobotním závěrečným řezem hlavního kouče Miloslava Hořavy. Pardubický útočník Tomáš Bláha má podle trenéra potíže s ramenem, které jsou dlouhodobějšího rázu, a nelze s ním proto pro šampionát, jenž začne za týden, počítat. V širším kádru tak zůstává trojice gólmanů, devět obránců a třináct útočníků.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Česká hokejová reprezentace do dvaceti let

Článek

S povoláním nadějného forvarda Jiřího Tlustého zpět do prvního týmu Toronta v zámořské NHL také zároveň padla možnost jeho příjezdu na poslední chvíli před turnajem. Český výběr tedy neposílí. "Je to škoda, ale co se dá dělat. Už je to definitivní, s Jirkou Tlustým bohužel počítat nemůžeme," uvedl Hořava pro web hokej.cz.

Vše se přitom při působení Tlustého ve farmářském týmu Toronto Marlies zdálo být na dobré cestě. "Zkoušeli jsme se domluvit prostřednictvím agentů i samotného Jirky. Byli jsme domluveni a čekali jsme, jak všechno dopadne. Rozhodla pozvánka do prvního týmu. Tím to pro nás končí," doplnil generální manažer juniorské reprezentace Jaroslav Vlasák.

V sobotu by se měl kádr českého týmu zúžit o dva hráče.

Širší nominace českého týmu pro světový šampionát:

Brankáři:
Michal Neuvirth (Windsor/OHL), Jakub Kovář (Oshawa/OHL), Lukáš Daneček (Třinec)
Obránci:
Jan Piskáček (Cape Breton/QMJHL), Michal Jordán (Plymouth/OHL), Martin Parýzek (Ottawa/OHL), Patrik Prokop (Shawinigan/QMJHL), David Kájínek (Liberec), Antonín Bořuta (Zlín), Jiří Suchý (Vítkovice), Martin Janáček (Olomouc), Tomáš Kundrátek (Třinec)
Útočníci:
Jakub Voráček (Halifax/QMJHL), Michael Frolík (Rimouski/QMJHL), Martin Látal (Prince Edward Island/QMJHL), Daniel Bártek (Brandon/WHL), David Květoň, Zbyněk Hampl (oba Třinec), Petr Strapáč, Roman Szturc (oba Vítkovice), Jan Semorád (Pardubice), Jakub Sklenář (Slavia Praha), Jiří Ondráček (Zlín), Pavel Kuběna (Karlovy Vary), Radek Meidl (Olomouc)

Reklama