Hlavní obsah

Dvacítka deklasovala v přípravě Švýcarsko

HLINSKO/PRAHA

Předposlední test před mistrovství světa do 20 let českým hokejistům vyšel perfektně. Na zimním stadiónu v Hlinsku svěřenci trenéra Miloslava Hořavy ve čtvrtek porazili mladé Švýcary vysoko 7:1.

Článek

„Vedli jsme už po půl minutě hry, další dvě branky přišly v rozpětí 17 vteřin, a pak jsme již udávali rytmus hry. Kluci se snažili hrát z dobře organizované obrany a šlo jim to i v útoku. Stále se ale jedná pouze o přípravu, proto nemá smysl výsledek přeceňovat a hráče nějak zvlášť chválit. S bolavým ramenem už s námi bohužel nepokračuje další útočník Bláha,“ přiblížil manažer týmu Jaroslav Vlasák s tím, že ze širšího kádru odpočívali gólman Kovář, obránce Parýzek a útočník Květoň.

Mužstvo vedl sám trenér Hořava, jeho asistenti Rulík s Weissmannem totiž jeli v roli pozorovatelů pozorovatele do Púchova, kde se v přípravě utkali dva naši soupeři ve skupině MS a domácí Slováci tam podlehli 1:6 Kanaďanům, s nimiž 26. prosince šampionát začínáme. V sobotu absolvují čeští mladíci generálku, když v České Třebové přivítají tým USA. „Nominaci na mistrovství oznámíme po sobotním zápase," doplnil Vlasák.

ČR "20" - Švýcarsko "20" 7:1 (3:1, 3:0, 1:0)
Branky: 1. Semorád, 6. Látal, 6. Voráček, 27. Frolík, 29. Meidl, 40. Sklenář, 43. Kuběna - 12. Weber.

Reklama