Hlavní obsah

Mladíkům chyběl proti Kanadě její důraz před brankou

Jirka G. NovákSport.cz

Hokejisté Kanady dali rázně najevo, že to s útokem na čtvrté zlato po sobě z juniorských mistrovství světa myslí vážně. Ve středečním vstupu do turnaje si poradili v Pardubicích s domácím týmem 3:0 a nenechali nikoho na pochybách, že jim nálepka největšího favorita patří právem. Český tým byl sice hnán dopředu skvělou atmosférou v hledišti, ale v atraktivním zápase hrál druhé housle.

Článek

"Byl jsem až překvapen kvalitou toho zápasu a jsem rád, že hráči odvedli maximum. Ale musíme se ještě zlepšovat, především ve střelbě a důrazu před brankou. Když nedáme góly, těžko můžeme zápas vyhrát," byly první reakce trenéra českého týmu Miloslava Hořavy po zápase s Kanadou.

Na první dojem se mohlo zdát, že jej výsledek příliš nezaskočil, i když by pochopitelně bral výhru. "Kdybychom vyhráli, mohlo dojít k určitému uspokojení. To se nestalo, je třeba pracovat dál. Však jsem také nikdy nechtěl mluvit o tom, že bychom mohli patřit k favoritům turnaje," snažil se Hořava zůstávat při zemi.

Chybí kontakt se zámořským hokejem

Jeho protějšek Craig Hartsburg si pochvaloval zápas i atmosféru v hledišti, vadila mu jen častá vyloučení jeho svěřenců. "Musíme ještě  zapracovat na tom, abychom nebyli tak často vylučovaní. Je třeba se přizpůsobit trendu pískání na turnaji," řekl a pochválil brankáře Berniera, jenž vychytal čisté konto. "Pochytal spoustu těžkých střel a svým klidem dodal mužstvu sebevědomí. Český tým hlavně v první třetině hrál skvěle," dodal.

"Myslím, že jsme je ze začátku trochu překvapili, první půlka zápasu byla velice dobrá," dodal k tomu český útočník Michael Frolík. "Pak jsme ale dostali gól v oslabení a už to nešlo. Chyběl nám důraz před brankou, měli jsme gólmanovi víc clonit ve výhledu. Tohle mají oni víc v krvi, při přesilovkách nám to chybělo," hledal český kapitán důvody neúspěchu.

Kanaďané hlavně od druhé třetiny zvýšili důraz v osobních soubojích a několikrát české hráče přišpendlili k mantinelu a nedarovali jim ani kousek prostoru. "Věděli jsme, že budou velmi nepříjemní a budou dohrávat všechny souboje. Takže mě osobně nijak nepřekvapili, škoda že jsme to nezvládli," tvrdil Frolík. "Potvrdilo se, že nám chybí kontakt se zámořským hokejem, abychom se s tím líp vypořádali," dodal na závěr kouč Hořava. Už ve čtvrtek se jeho svěřenci utkají s Dánskem.

Reklama

Související témata: