Hlavní obsah

Třeba Kanaďanům oplatíme porážku ve finále, doufá gólman Neuvirth

Michal OsobaSport.czPrávo

Hokejová dvacítka vstoupila ve středu do světového šampionátu utkáním s Kanadou, porážka 0:3 ale hned na úvod turnaje ambice českého týmu přibrzdila. Českou branku hájil po celý zápas Michal Neuvirth, který několika parádními zákroky odvrátil krutější prohru. „Třetí gól si trochu vyčítám, tam se to dalo řešit lépe,“ vyprávěl devatenáctiletý gólman po středečním zápase.

Článek

Trenér Hořava se rozhodoval o obsazení postu gólmana do poslední chvíle. Kdy jste se dozvěděl o tom, že proti Kanadě se postavíte do branky vy?

Řekl mi to v pondělí večer po tréninku.

Zůstanete jedničkou po celý turnaj nebo se v brance prostřídáte?

Ani nevím, kdo půjde do branky proti Dánům, ale stejně o tom nesmíme do médií mluvit.

V první třetině chvílemi Kanaďané nevěděli, kam dřív skočit. Rozhodlo zápas to, že jste svoji převahu nevyjádřili i gólově?

Hráli jsme vážně dobře, kolikrát nám chybělo jen to štěstíčko. Ale turnaj teprve začal, třeba je ještě potkáme v semifinále nebo ve finále a porážku jim platíme.

Vy ale se sebou můžete být spokojený, předvedl jste několik skvělých zákroků.

Ve druhé třetině než jsme dostali gól se mi jich pár povedlo, ale když jsme nevyhráli, je to jedno. Třetí gól si trochu vyčítám, tam se to dalo řešit lépe.

Ale diváky jste zaujal, několikrát vyvolávali vaše jméno.

Lidi byli fantastičtí, to se ani nedá popsat. Moc jim děkujeme, snad přijdou i ve čtvrtek.

V jednom rozhovoru jste uvedl, že Tavares je nejlepším hráčem, proti němuž jste v zámoří hrál. Teď to asi platí dvojnásob, dal vám dva góly...

Ale tentokrát tam byli podle mě lepší hráči, on se tam vždycky spíš přimotal.

Ptal jste se na něj brankářského kolegy Jakuba Kováře, jenž s ním hraje v Oshawě?

Bavili jsme se o něm dlouho před turnajem. Říkal o něm, že má výborné ruce, ale je trochu slabší bruslař. To se přesně potvrdilo.

Reklama

Související témata: